Gemaakt

Uilenpost

Mijn jongste nichtje schrijft mij graag brieven. Wel, correcter zou zijn: ze krijgt graag mijn brieven 😉 .
Ik ben ondertussen al een aantal jaren haar pennenvriendin en ik vind het ook héél leuk om haar brieven te krijgen. Ze zijn gewoon zo lief en schattig 😉 . Maar zelf brieven schrijven, dat is weer iets helemaal anders… Mijn leven is niet bepaald een film. Ik werk voltijds aan een bureau, dus weinig avontuurlijke verhalen. Dus een brief schrijven dat een kind leuk zal vinden is niet zo gemakkelijk. Daarom probeer ik mijn saaie brieven wat spannender te maken door er iets leuks van te maken. Kleine cadeautjes in de enveloppe of een puzzel of geheimschrift.

Voor mijn volgende brief besloot ik haar een brief te schrijven via uil, je weet wel, zoals in Harry Potter.

    

Zowel ikzelf als mijn nichtje zijn grote Harry Potter-fans, dus ik ben vrij zeker dat ze dit wel leuk zal vinden 😀 .

Het patroontje heet Owlette en werd bedacht door Brigitte Read. Het kan hier gratis worden gedownload.

Het is nogal evident dat ik deze uil niet heb opgevuld, maar ongevuld heb gelaten, zodat ik mijn brief kan verstoppen. En een drukknoop om de bek te kunnen afsluiten maken het geheel af.
De ogen zijn twee stukjes gele vilt. De pupillen werden gewoon ingekleurd met zwarte stift.

Leuk en super snel project! Ik ben benieuwd naar de reactie van mijn nichtje 😀 .