Gemaakt

Kerstcadeaus

Nu ik al goed geobsedeerd ben van amigurumi, was het nogal evident dat ik ook kerstcadeautjes zou haken 😉 . Hier zijn alle cadeautjes die ik maakte voor Kerstmis 2009:

Op elk pakje bevestigde ik een gehaakte sneeuwvlok, ter decoratie. Het patroon voor die sneeuwvlok is van de fantastische Attic24.
De sneeuwvlok is echt poepsimpel om te maken, terwijl het eindresultaat er wel complex uit ziet 😉 .

En hier is een groepsfoto van wat in de pakjes zat (zonder de engel):

Van links naar rechts:

  1. Bender Bending Rodriquez voor mijn broer
  2. Aka de Amineko voor nichtje L
  3. Hello Kitty, ook voor nichtje L
  4. Tora Tijger voor nichtje R
  5. (achteraan) Meisjes-punk polswarmers, ook voor nichtje R
  6. Rosi de koe voor nichtje J

Bender Bending Rodriguez

Dit fantastische patroon voor Bender uit Futurama is ontworpen door Stitch.

Mijn broer had me gevraagd deze te maken toen ik net begonnen was met amigurumi.
In het begin hield ik de boot wat af, omdat het patroon toen nog wat te ingewikkeld was voor mijn beginnende haakvaardigheden, maar uiteindelijk begon ik er toch aan in augustus 2009. Bender was min of meer af tegen september, behalve de geborduurde deur. Ik was bang dat ik gans de pop zou verpesten met mijn slordige borduurkunsten. Daardoor verdween Bender voor geruime tijd in een hoekje, omdat ik niet wou dat mijn broer hem vond voor Kerstmis. Uiteindelijk verzamelde ik al mijn moed 2 dagen voor Kerstmis en borduurde een redelijk degelijke deur 😀 .
De blije en verraste reactie van mijn broer waren goud waard!

  

Ter info, ik heb geen verzwarende knikkers gebruikt bij deze Bender.
Zijn hoofd, lichaam, handen en voeten zijn gevuld met gewone zachte poppenvulling. Enkel in de voeten zit 1 knikker. De rest van de armen en benen zijn leeg gelaten.

Aka de Amineko

Na de amineko’s Ichirou and Haruki, vroeg nichtje L naar een rode amineko. Vandaar ook zijn naam Aka, wat rood betekent in het Japans.

   

Hello Kitty (Open Air)

Dit Hello Kitty patroon komt uit een Japans boek. Het patroon heet Open Air en toont Hello Kitty in een simpele jurk en strik.

Het patroon bleek een beetje moeilijk – vooral delen van de jurk – maar uiteindelijk is het me toch goed gelukt.
Het patroon stelde het gebruik van vilt voor voor de ogen en neus, maar op dat moment koos ik toch om te borduren.

   

Ik vind haar echt, echt goed gelukt en was een beetje triest toen ik afscheid moest nemen. Ooit maak ik haar nog eens! 🙂

Tora Tijger

とら (tora) – Japans voor tijger – werd ook uit een Japans boek gehaald: あみぐるみ Collection Vol.7.

Héél veel borduren bij dit kereltje. De strepen zijn niet zo netjes gelukt zoals ik had gewild, maar het effect is er toch 🙂 . En met enige trots wil ik nog even vermelden dat ik op Ravelry ben gevraagd of mijn foto mocht gebruikt worden als voorbeeld voor het patroon 8)

   

Meisjes-Punk Polswarmers

Dit gratis patroon voor polswarmers is van Swingkitty en heet origineel Dr. Horrible: Penny wristwarmers. In plaats van de groen/bruin kleurcombinatie van het origineel te gebruiken, koos ik voor een fel roze en zwart om de meisjes-punk vibe te creëren. Ik maakte ze voor nichtje R, die dol is op Avril Lavigne en konsoorten. Het was een goeie gok, want ze vielen héél goed in de smaak! 😉

 &nbsp

Rosie Kuh

Dit prachtige patroon voor een koetje vond ik via een show-and-tell onderwerp op Crochetville. Vandaar kwam ik op Henny’s website waar ik te weten kwam dat het patroon gratis te downloaden was van een Duits amigurumi forum.
Ik maakte een account aan op de website om het patroon te kunnen bemachtigen. Daarna begon het zwoegen met mijn beperkte kennis van de Duitse taal. Gelukkig kwam Google goed van pas en ik heb ook fantastisch hulp gekregen van Henny. En zo kon ik deze gekke koe voor nichtje J maken.