Gemaakt

Oortjes walvis

Toen ik deze amigurumi zag, was ik meteen verkocht. Ik MOEST hem hebben.

   

Ongeloofelijk, vind je niet? Een kleine walvis, waarin je veilig je MP3 oortjes in kunt opbergen. Héél origineel!

Het patroon werd ontworpen door Brigitte Read van littlegreen.typepad.com/romansock.
Jammer genoeg is het patroon niet gratis. Het kost $5 en is beschikbaar via de website van de ontwerper hier of via Ravelry hier. Betalen is enkel mogelijk via Paypal.

Na wat discussie met mezelf, besloot ik het patroon te kopen. $5 is nu niet bepaald het einde van de wereld en zo’n kleine walvis voor mijn oortjes leek mij echt geweldig.
Achteraf bekeken had ik het toch beter niet gedaan 😕 …

Begrijp me niet verkeerd. Het patroon is echt wel goed geschreven en héél origineel!
De walvis bestaat uit een cirkel voor de basis, twee halve bollen voor het tasje en een cilinder voor de staart.
Eén van de halve bollen wordt op de cirkel genaaid met de opening naar de cirkel toe. Dit is hetgeen wat aan de buitenkant zichtbaar is en de bek van de walvis vormt.
Om je oortje veilig te kunnen opbergen is er een tweede halve bol – die een beetje kleiner is dan de eerste – dat ook op de cirkel wordt genaaid, maar nu met de opening naar boven. Dit is het zakje waar je je oortjes daadwerkelijk in opbergt. Dit onderdeel kan dan omgedraaid worden naar binnen toe. De grotere halve bol kan dan over de eerste worden getrokken om het geheel af te sluiten.
Op de buitenkant worden dan twee knopen genaaid als ogen, maar ook om de walvis helemaal af te sluiten.
Dus echt wel een ingenieus idee, maar dit was mijn resultaat:

   

Véél te klein!
Wanneer ik mijn oortjes héééééél strak oprol, krijg ik ze net in de walvis. Maar oortjes zo strak oprollen is helemaal niet goed voor ze…
Dus besloot ik om het idee van de walvis te gebruiken, maar het patroon wat aan te passen zodat de verschillende onderdelen wat groter uitvielen. Dit was het resultaat:

   
   

Yep, deze keer te groot 😉 .

Daarna heb ik het opgegeven. Achteraf gezien is die hele oortjes-walvis toch niet zo handig als ik had gedacht. Je oortjes moeten echt wel op de exact juiste manier opgerold worden en dan moet je het geheel in het zakje kunnen proppen zonder dat ie terug ontrolt. Dit is voor mij echt te onhandig, dus ben ik geen derde poging meer begonnen.

Maar, je kan het opbergvakje ook voor iets anders gebruiken. Zo vind ik het idee om er potpourri – er bestaan geuren met de naam “ocean fresh” die wel toepasselijk zouden zijn in een walvis – wel iets hebben 😀