Gemaakt

Mini schildpadje

Tijden één van mijn Google zoekopdrachten viel ik heel toevallig op dit schattige patroon voor een mini schildpadje. Toen had ik nog niet gehoord van Ravelry en was Google nog mijn patroon-zoeker naar keuze 😀

Mijn zoektermen waren iets in de aard van “amigurumi free pattern mini project“. Zoals je kunt zien was ik op zoek naar een klein project, iets dat ik kon afwerken in een paar uren.

Het patroon voor dit schildpadje is gratis te downloaden van Sociallyskilled.com. Het is ook beschikbaar op Ravelry, moest je het aan je bibliotheek willen toevoegen.

De resulterende schildpad is inderdaad erg klein en super kawaii, maar het project ging niet zo vlot en snel zoals ik had gehoopt. Het duurde toch twee tot drie uren voor mij om er eentje af te maken.
Ja, het is klein, dus ja, de verschillende onderdelen zijn vrij snel gehaakt, maar juist omdat het zo klein is, vraagt het serieus wat geklungel. Dus als je snel nerveus wordt is dit project niks voor jou :p .
Het moeilijkste vond ik het lichaam, waarbij je telkens in kleiner wordende rondes moet haken. En met mijn ongetrainde ogen wordt al snel een steek vergeten.
De beentjes zijn ook héél klein. De mijne waren allen serieus misvormd en lelijk. Gelukkig zie je dit niet meer zo goed, dankzij wat creatief naaien 😉 .
Oh ja, het naaien. Man, dat was ook een geklungel. Dit zal, vrees ik, altijd mijn zwakke punt bij amigurumi zijn. Ik probeer maar iets met naald en draad en hoop dat het lukt. Ik heb gewoon veel te weinig geduld.

   

Maar, toegegeven, mijn eindresultaat ziet er vrij deftig uit. Ik ben alvast héél tevreden!

Mijn moeder was ook meteen verkocht, want het eerste dat ze zei toen ik de schildpad toonde was:” Hé, ik wil ook één!”
Dus ik begon meteen aan een tweede schildpad. Deze keer ging het veel eenvoudiger en sneller (ongeveer 90 minuten). Ik wist nu hoe het patroon werkte en wist hoe de verschillende onderdelen er uit moesten zien.
Mijn moeder wou haar schildpad gebruiken als gsm hanger, dus maakte ik een lus aan de achterkant van het schild.

Een schattige amigurumi voor de geduldige en handige haaksters onder ons 😉