Hulp bij abonneren op Charami.com

De gemakkelijkste manier om een blog te volgen is om je ervoor te abonneren. Zo hoef je zelf niet steeds te onthouden om die specifieke blog te bezoeken, maar word je verwittigd telkens als er een nieuw blogbericht verschijnt. Abonneren op Charami.com kan op verschillende manieren.
Als je even een blik werpt op de rechterkolom, dan zie je een kader getiteld ‘Abonneren’ met daarin verschillende knoppen. Elke knop is een andere mogelijkheid tot abonneren.

presenting-mustard-and-sky-4


E-mail abonnement

Subscribe Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om je te abonneren. Het enige wat je nodig hebt is een e-mail adres. Geen rompslomp met andere sites of extra programma’s op je computer. Als je je inschrijft op het e-mail abonnement, dan krijg je een mailtje telkens er een nieuw bericht wordt geplaatst.

Om je in te schrijven voor dit abonnement, ga naar de e-mail inschrijfpagina, vul je e-mail adres in in het voorziene vak en klik op de knop ‘abonneren’.
Als alles goed is verlopen, dan zou je binnen de paar minuten een e-mail in je inbox moeten hebben die er min of meer zo uit ziet:

E-mail - 01

Heb je geen e-mail in je inbox? Vergeet ook niet om even in je Spam-map te kijken!

Jammer genoeg zijn veel diensten op het internet nog steeds vooral in het Engels, dus ook in deze e-mail zullen er wat Engelse woorden opduiken. Maar ik denk dat het nog wel meevalt.
Om de dienst dus te activeren dien je in de ontvangen e-mail op de blauwe knop met de woorden ‘Confirm follow’ te klikken. Dit betekent dat je bevestigt dat je deze blog wilt volgen.
En dat is het, je bent nu geabonneerd op Charami.com! De volgende keer wanneer hier een nieuw bericht verschijnt, dan zul je hierover verwittigd worden via e-mail. De e-mail die je dan ontvangt zal er een beetje zoals deze e-mail uit zien:

E-mail - 02

De e-mail bevat dus een fragment van het nieuwe bericht, zonder afbeeldingen. Wil je het volledige bericht bekijken, volg dan de blauwe link.

Heb je al genoeg e-mail? Geen probleem, er zijn ook andere mogelijkheden tot abonneren.

Bloglovin

Bloglovin Dit is de site die ik gebruik om mijn favoriete blogs te volgen. Ik vind de site gemakkelijk te gebruiken en zorgt er voor dat je geen enkel bericht mist.

Om bloglovin te kunnen gebruiken is het wel nodig om een account op de site aan te maken. Dit doe je door naar Bloglovin.com te surfen en op de link ‘sign up’ te klikken die je rechts bovenaan de pagina kunt zien. Je bloglovin account kan je dan aanmaken op basis van een bestaande facebook account of gewoon via e-mail. Vul je gegevens in en klik ‘Sign up’. Daarna wordt je naar een pagina gebracht waar je gemaand wordt om je e-mail te controleren.

Als alles goed is, dan zou je van Bloglovin een e-mail moeten ontvangen hebben om de aanmaak van je account te bevestigen.

Bloglovin - 04

Als je de e-mail niet onmiddellijk ziet, kijk ook eens even in je Spam-map.

Bij het bevestigen van je e-mail adres opent er zich een nieuw venster naar Bloglovin.com. Je kan nu verder de instructies op het scherm volgen of deze pagina sluiten en zelf naar Bloglovin.com surfen.

++ Klik hier als je Charami.com wilt volgen met Bloglovin ++

Bloglovin - 05

Feedly

Feedly Het principe voor Feedly is hetzelfde als bij Bloglovin, alleen via een andere site.
Persoonlijk vind ik Feedly nogal verwarrend, dus ik gebruik het niet echt. Maar omdat het toch een populaire manier is om blogs te lezen (vooral sinds de Google-reader er niet meer is) heb ik voor Charami.com deze optie toch toegevoegd.

Om aan te melden op deze site, moet je naar Feedly.com surfen en op de link rechtsboven met ‘Login’ klikken.

Feedly - 01

Als je dit doet, dan opent er zich een nieuw venster met een 5-tal opties. Zoals je ziet dien je eerst een account te hebben op één van deze 5 sites eer je je kan aanmelden op feedly.

Feedly - 02

Eenmaal aangemeld dan kan je Charami.com aan je bloglijst voegen.

++ Klik hier als je Charami.com wilt volgen met Feedly ++

Feedly - 03

Facebook

Facebook Ik denk niet dat ik hier veel uitleg over moet geven? Of wel?

Om eerlijk te zijn, ik snap Facebook zelf niet echt. Ik vind het verwarrend en vervelend met al die reclame. Maar ja, tis populair. Dus heb ik een paar uur zitten zoeken en is het me uiteindelijk gelukt een pagina voor Charami.com aan te maken op facebook, waar ook telkens een berichtje verschijnt als ik iets nieuws plaats op de blog. Voorlopig verschijnt er daar ook niet meer dan dat.

Dus als je, in tegenstelling tot mezelf, facebook wel snapt, kom me dan gerust ‘leuk’ vinden!

++ Klik hier als je Charami.com leuk wilt vinden op Facebook ++

Facebook

RSS-feed

RSS Een RSS-feed is simpel gezegd de eenvoudige, verkorte weergave van online inhoud (zoals een blog). Synoniemen zijn ook RSS, webfeed of gewoon feed.
De RSS-feed zorgt er voor dat inhoud naar je toe kan komen. Om een feed te kunnen lezen heb je een feedreader nodig. Hierboven heb ik al een paar opties, zoals bloglovin en feedly, aangegeven, maar er bestaan nog meer lezers in de vorm van andere sites of zelfs programma’s. Gebruik je dus een andere lezer dan diegene die ik hier al aangaf, dan kan je de rechtstreekse link naar de feed van charami.com gebruiken om je te abonneren via jouw verkozen lezer.

++ Charami.com RSS-feed ++

RSS


Voilà, ik hoop dat dit je geholpen heeft met het uitzoeken hoe je je kunt abonneren op mijn blog.

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.