Gemaakt

Lola Bloemetjesjurk

Een tijdje terug kocht ik online bij budgetstoffen een aantal stoffen.
Ik had eigenlijk maar één iets nodig, maar alle winkels waren toen om bekende redenen gesloten, en om dus geen verzendkosten te moeten betalen, kocht ik meer dan strikt nodig. Bon ja, dat is het excuus dat ik mezelf blijf geven 😉

Maar soit, één van de stofjes die ik kocht was een lichte, soepele stretch stof met roze bloemetjes op een blauwe achtergrond. Het idee was om dit jurkje dat mijn metekindje al heel veel droeg, opnieuw te maken. Helaas liep ik al heel snel vast in het maakproces. Ik maakte die jurk destijds in de naailes met hulp van de naaijuf en ik heb zelden de neiging om dingen te noteren zodat ik het later kan reproduceren.
Dus ja, ik liep vast, maar door mijn goede ervaringen al met de patronen van The Simple Life Company besloot ik daar eens een kijkje te nemen.

Zo viel mijn oog op deze Lola, met asymmetrisch bovenstuk en een volant.
Net voor de lockdown waren we in de naailes bezig samen – elk voor onze eigen maten – het patroon aan het uittekenen voor een maxi-jurk met een volant over het bovenstuk naar de taille. Net voor ik de volant voor mijn maten kon beginnen tekenen-knippen-en-plakken, viel de naailes weg en hoewel ik de uitleg had gekregen, tegen de tijd dat ik het thuis wou proberen, wist ik maar half meer wat ik moest doen.
Dus toen ik deze Lola zag, werd mijn oog direct naar de volant getrokken. Oké, ja, met dit patroon ging ik niet leren hoe ik zelf een volant moest tekenen, want het is een kant-en-klaar patroon, maar ik zou er op zijn minst voeling me krijgen.
Bovendien vind ik het model echt wel iets voor mijn metekindje en het doet me ook wat aan de jaren ’90 en Barbie’s denken 🙂

Opnieuw alle lof voor de duidelijke uitleg in het patroon van The Simple Life Pattern Company.
Ik heb al vaak in magazines zoals La Maison Victor, Burda en Knip patronen doorgenomen, en zelden is iets zo kristalhelder als wat ik in deze patronen lees, en die zijn dan nog eens in het Engels in plaats van mijn moedertaal!

De top met volant zette ik dus vrij snel en zonder problemen in elkaar. Het leuke aan de stof was ook dat die niet rafelde en ik dus niet echt de nood voelde om de randen te overlocken!

Voor de rok maakte ik voor het eerst een cirkelrok.
Tot nu toe gebruikte ik altijd rechthoekige stofdelen en de rimpeltechniek om rokjes te maken, maar ik moet zeggen dat een cirkelrok toch stukken eenvoudiger is en een mooi effect geeft ook. Alleen, het zomen is een lastiger karwei dan bij rechte stofdelen!

Opnieuw dus een geslaagde jurk, ook al zeg ik het zelf 🙂

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • zwartraafje

    Ik geef je helemaal gelijk. Meer dan geslaagd zelfs. Je metekindje gaat ongetwijfeld weer heel gelukkig zijn. Ik ben benieuwd hoe veel pirouettes ze gaat draaien met dit kleedje want die zwierige rok lijkt daar echt om te vragen.