Gelezen

Verbeelding Bookchallenge 2017: Update 4

Net als vorig jaar doe ik weer mee met de uitdaging van Kathleen van Verbeelding.org, maar anders dan vorig jaar bekijk ik mijn vooruitgang slechts om de drie maanden. Hier is de update voor het laatste trimester van 2017!

Ik heb het al tot in den treure toe vermeld, maar hier ga ik nog een keer 😉 Sinds september worstel ik met een leesdip. De tijd om het een dipje te noemen is nu wel voorbij, denk ik zo. Ondanks het feit dat ik in dit trimester slechts 5 boeken las, kunnen ze dienen voor een verbazend aantal puntjes uit de challenge.


1. Een boek met meer dan 700 pagina’s (ieder jaar een beetje meer)
De naam van de wind telde 720 bladzijden, net genoeg voor het eerste puntje. Ook The Three Musketeers telt meer dan 700 pagina’s (786), maar ik ben er nog niet 100% uit of ik hem zal meetellen, gezien ik hem strikt genomen niet las, maar luisterde.

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
Ik denk dat alle vijf de gelezen boeken als bestsellers kunnen worden bestempeld, met een grotere oplage dan 100.000

7. Een boek gepubliceerd in 2017
In het water was de nieuwe van Paula Hawkins

9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel)
Ik vermoed dat jullie allemaal wel minstens tot vier kunnen tellen zeker?
De nacht van de vogels, Sapiens: A brief history of humankind en De naam van de wind voldoen alledrie.

12. Een boek met een nummer in de titel
Ook al zijn ze bijna gans het boek met vier, er zijn er maar drie echte musketiers, vandaar de titel The Three Musketeers.

13. Een boek met een illustratie op de cover
Goh, ik vind dit soms moeilijk om te zien. Wat is nu een illustratie en wat is een fotomanipulatie? Naar mijn ogen lijkt de cover van De naam van de wind wel een echte tekening.

14. Een non-fictie boek
Sapiens: A brief history of humankind

16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht,…)
Ook al spendeert het hoofdpersonage in De naam van de wind het leeuwendeel van zijn tijd aan de universiteit, hij is een trekker van oorsprong en maakt toch een aantal cruciale reizen in het verhaal.
Ook in The Three Musketeers wordt er wat afgereisd, doorheen Frankrijk en op en af naar Engeland.

17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
Zijn muziek is even belangrijk voor Kvothe van De naam van de wind als ademen. Zonder wordt hij gek, dus zeker gepast voor dit puntje.

20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd
De eerste publicatie van The Three Musketeers verscheen al in 1844.

23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest
De nacht van de vogels speelt zich af in Engeland en The Three Musketeers in Frankrijk en Engeland.

25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid
Sapiens: A brief history of humankind leende ik van mijn broer, die ik wel als een vriend beschouw natuurlijk 😉

26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
De naam van de wind

30. Een eerste deel in een reeks
De naam van de wind is het eerste deel uit de Kronieken van Kvothe


Met deze 5 gelezen boeken kon ik nog 5 eerder onafgevinkte puntjes van de challenge afvinken!
Ik dacht eerst dat het er 6 waren, met puntje 20, maar toen ik de lijst overliep bleek dat ik eerder vergeten The Beauty and the Beast van Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve uit 1740 mee te tellen was.
Dus met 2017 voorbij, zou dit mijn eindstand op 25/30 brengen. Dit is wanneer ik gewoon alle boeken meermaals laat mee tellen waar mogelijk. Benieuwd wat de eindstand zal zijn als ik telkens maar 1 puntje per boek ga tellen, zoals vorig jaar. Dit vertel ik jullie bij mijn bericht over de eindstand van de VBC van 2017!

2 Comments

  • zwartraafje

    Ik was eerst van plan om hem dit jaar een keertje over te slaan maar eigenlijk vind ik hem er wel weer super leuk uitzien. Zelf gebruik ik één boek per puntje maar ik moet eigenlijk nog eens nadenken over bepaalde puntjes. Vooral een boek met de initiatel LVD lijkt me niet handig. Waarschijnlijk mag LD ook maar dan nog kan ik er zo niet uit het hoofd één bedenken.

  • trijnewijn

    Dat is toch een mooie eindstand, lijkt me. Met jouw 5 boeken heb je vast nog meer gelezen dan ik, aangezien ik het vooral hield bij het (voor)lezen van kinderboeken. Al is het gevoel van een leesdip niet aangenaam en hoop ik dat dat gevoel binnenkort weer weg gaat.

%d bloggers vinden dit leuk: