Gemaakt

♪ De vrieskou daar zat ik toch al niet mee ♪

Nadat ik in de naailes mijn blouse had afgewerkt, waren er nog twee lessen over voor de kerstvakantie begon.
Ik wist al wat mijn volgend project ging worden, maar had eigenlijk nog niet echt zin om er al aan te beginnen. In plaats daarvan nam ik een project mee naar de les waarvan de stukken al sinds de zomer geknipt op mijn courage lagen te wachten.

De titel van dit bericht verraad misschien al wat dit gaat worden?

Mijn metekindje, net als zo veel meisjes, is zot van de Disneyfilm Frozen. Vooral ♕ koningin Elsa ♕ is een grote favoriet en zeker voor haar, want zij is ook blond *kinderlogica*
Ik breide eerder al een Elsajurk voor haar, maar dat was geen echte en zeker niet bedoeld als enkel verkleedkledij. Met dit naaiproject wilde ik nu een echte verkleedjurk maken en daarvoor vond ik het perfecte patroon bij Knippie.

Zoals gezegd lagen de patroonstukken al een paar maanden geknipt en wel klaar, maar ik durfde er niet zo goed aan beginnen. Vooral ook omdat ik de instructies niet altijd ten volle begreep.
Maar nu, met de hulp van de juf in de naailes, stak ik het jurkje in slechts 2 lessen in elkaar, met bijkomend voordeel dat ik het mooi kon afwerken op de overlock machines! En het resultaat was echt super!

   

Mijn metekindje kreeg haar pakje met kerstmis en jongens, wat was ze blij. Ze straalde gewoon! En bij toeval was haar haar toen ook ingevlochten, wat het effect compleet maakte

Mijn andere nichtjes zouden nu natuurlijk ook graag zo’n jurkje hebben, maar ik twijfel eigenlijk of ik dit wel zal doen. Niet dat ik niet wil, maar ik moet oppassen dat de pakjes voor mijn metekindje toch extra-speciaal blijven, want ik ben ten slot van rekening zowel haar tante als haar meter. De andere zusjes hebben nog andere meters, naast mij als tante, van wie ze ook cadeautjes krijgen. Dus op dit moment zeg ik eerder neen tegen een Elsa jurk voor de zusjes, zodat deze jurk uniek en alleen van haar blijft!

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

  • sigridkatkatkatoen

    Ja, dat snap ik, voor je metekindje mag het iets extra’s zijn hé. De jurk is echt prachtig! Mooier en van véél betere kwaliteit dan de verkleedjurkjes die je in de speelgoedwinkel ziet. Schitterend gedaan!

  • zwartraafje

    Wat een stralende J. Die heb je duidelijk overgelukkig gemaakt met je knappe jurk. Dat laatste snap ik hoor. Ik ben nog maar vrij recent geleden meter geworden en soms vraag ik me af of ik niet teveel cadeautjes en dingetjes voor de toekomst (ik wil bijvoorbeeld mijn metekindje later regelmatig een kaartje sturen zodra ze kan lezen en dat terwijl ze nog maar 4 maanden oud is) aan het bedenken ben maar zolang het geen overdreven zaken zijn maar kleine of met liefde gemaakt lijkt het me net heel fijn om door je meter zo wat in de watten te worden gelegd.

%d bloggers vinden dit leuk: