Gebeurd

Zomerwol vraagje

Katoen

Goeiemorgen allemaal! Een fijne Pinkstermaandag gewenst ^_^

In reactie op mijn vorig bericht kreeg ik de vraag van Myriam of Catania katoen geschikt is voor het maken van zomerse kledingstukken. Ik had altijd verondersteld van wel, het is toch niet enkel bedoeld voor amigurumi, neen? Maar door een andere reactie, van Marianne, begin ik nu wel te twijfelen. Marianne vroeg me of een kledingstuk uit 100% katoen niet te zwaar zou uitvallen. :huh: Mjah, wel, daar heb ik dus nog nooit bij stilgestaan. Nog iets om aan mijn twijfelzucht toe te voegen: Is een jurkje van 300g te zwaar voor een kind? Geen idee.

Dus lieve mensen, twee vraagjes voor jullie:

 1. Een kinderjurkje in Catania katoen, wordt dat te zwaar?
 2. Wat is jullie favoriete garen om zomerstuks mee te haken of breien?

Vele groetjes,
Charlotte

8 Comments

 • Marianne

  Hallo Charlotte,
  Er zijn ook garens half katoen, half acryl en zelfs met linnen. Ik zou geen puur katoenen jurkje maken. Denk ook aan vormbehoud.

  Groetjes,

  Marianne

 • CubyLuna

  Ik heb een trui gehaakt van Carina katoen, die niet zwaar is. Wel een luchtig model. Je kunt het vinden op cubyluna.blogspot.com en op Lindevrouwsweb . Het wordt Spaanse trui genoemd.

 • Ellen Mous

  Hallo Charlotte.
  Ik heb pas een babydekentje gehaakt van Catania katoen.
  In totaal zijn hierin 11 bolletjes á 50 gram gegaan. Dat komt dan neer op 550 gram totaal.
  Zelfs voor een babydekentje vind ik het nogal “gewichtig”.
  Persoonlijk lijkt mij de katoen dus te zwaar voor een jurkje.
  Momenteel heb ik geen alternatief idee.
  Succes ermee.
  Ik blijf je volgen en geniet keer op keer van je blog.

  groetjes Ellen

 • Marleen

  Hoi
  zelf vind ik de katoen nogal zwaar, als het op een luchtig haakpatroon gaat valt het nog mee als je haakt in naald nr. 2,5 à 3,5. Maar houd ook rekening mee dat wanneer je het draagt een beetje uitzet (komt na het wassen wel waar goed)
  Een alternatief is idd half katoen, half acryl. Zelf heb ik scheepjeswol softfun gebruikt voor een babydekentje, lekker licht en super zacht. Nog een voordeel, deze wol splijt niet tijdens het haken.
  succes Marleen

 • Myriam

  Bedankt dat je mijn vraag behandeld! 🙂
  Ik denk dat ik voor een (toekomstig) kledingstuk dan ook voor een garenmengeling kies (acryl – katoen).

 • Nancy uit Rumbeke

  Ik heb geen ervaring met dit type katoen, enkel met de katoen van Bergère de France, gehaakte stukken blijven “steviger” dan gebreide alleszins …. succes!