Vertaald

Patroon gebreide trui

The Quick Knit 1940’s Style Sweater © Wendy Harman

© Wendy Harman
© Wendy Harman
Hah, een beetje ironisch dat de naam die de ontwerpster aan dit patroon gaf de woorden “quick knit of “snel gebreid” bevat. Allé, toch ironisch in mijn geval, gezien hoe lang het duurde eer ik mijn versie af had 😉 .

Het patroon voor deze trui stond oorspronkelijk op de blog van de ontwerpster, Wendy Harman, maar verdween doordat Wendy haar blog verwijderde.
Gelukkig bestaat er zoiets als Ravelry, waar het verdwenen patroon opnieuw werd gedeeld.

Charami's versie
Charami’s versie

Eigenlijk is het volgens mij niet helemaal juist om de gedeelde instructies voor deze trui een echt patroon te noemen. Het is eerder een formule, heel kort en bondig.
Ik had het daar in het begin toch wel moeilijk mee, vooral wanneer gemeerdered/geminderd moest worden en je moest zorgen dat je kabels nog juist bleven lopen. Daarom begon ik de instructies schematisch in excel bij te houden, telkens aangepast met mijn specifieke wijzigingen. Zo kon ik veel beter in patroon blijven breien.

In de vertaling die ik met jullie deel kan je zowel de originele instructies in het Nederlands vinden, als de schematische voorstelling in Excel voor mijn trui.
Ik zet mijn hier in het vet om jullie er attent op te maken dat ik toch wel afweek van het originele patroon om beter rekening te houden met mijn lichaam en breispanning. Je ziet maar of je er iets mee bent. In ieder geval kan je met de originele instructies aan de slag!
Succes!

>>> Download vertaling van The Quick Knit 1940's Style Sweater © Wendy Harman  <<<

3 Comments

 • Martine

  Dank je voor het doorgegeven van het patroon, heb er zo lang naar uitgekeken, heb al geruime tijd het garen maar nu kan ik niet beginnen, ben aan mijn pols geopereerd en mag niets van handwerk doen.
  Maar nogmaals bedankt en hopelijk beleef je veel plezier aan je bloesje of degene aan wie je het schenkt.
  Groetjes Martine

 • Karin Saft

  Hallo Charami , zou graag het breipatrooon van “the quick knipt 1940’s stylen sweater Wendy Harman willen hebben Heb je het nog en wat zijn de eventuele kosten. Ik hoor graag van jou. Met vriendelijke groet Karin Saft

  • Charlotte

   Dag Karin, het patroon kan je gewoon downloaden via de link in het bericht, hoor. Ik heb de link iets groter gemaakt, zodat het misschien wat beter zichtbaar is nu?

%d bloggers vinden dit leuk: