Gemaakt

Over naar de gebreide trui

Met al die berichtjes over Simba, zou je bijna vergeten dat ik ook nog bezig ben een trui aan het breien.
Jawel, ik ben nog steeds aan het breien. Het gaat wat trager dan gedacht, vooral omdat ik niet zo veel tijd heb om te handwerken op dit moment. Beide projecten waarmee ik bezig ben lenen zich niet zo goed voor treinreizen, waardoor ik enkel ’s avonds of in de weekends eventueel tijd ervoor heb. En met dat het ’s avonds alweer donker is eer ik thuis kom heb ik niet vaak zin in gepriegel… Van het donker word ik zo moe en dan zak ik liever onderuit voor de tv… Mjah…

QK40SS - 010

Maar soit, ik ben dus bezig met de laatste onderdelen, namelijk de mouwen. Het was even wennen, maar het is dus gelukt om ze tegelijkertijd op te zetten en ben ze dus tegelijk aan het breien.
Tot nu toe vallen de instructies redelijk mee, maar ik moet er wel mijn hoofd bij houden. Er moet regelmatig gemeerderd worden en dat wil ik steeds in patroon doen, waardoor ik toch op mijn tellen moet passen. Ik heb ook al eens vooruit gelezen op het patroon en het wordt nog ingewikkelder wanneer ik tegelijkertijd zal moeten meerderen en minderen…

Dus niet bepaald een gedachteloos breiwerkje voor voor de tv!

3 Comments

  • Eugenie

    Wat een mooi patroon en mooie kleur! Laat je hem zien als de truien helemaal af is?

  • Nanita

    Ziet er goed uit! En wat een fantastisch idee om de twee mouwen tegelijk te breien, dat ga ik direct proberen! Ik ben aan een nieuwe pull begonnen, ik denk in dezelfde wol als de jouwe (Zeeman Tweed?). Gewone stockinette, maar ik ga proberen er bovenaan een fair isle boord in te breien. Een zeer simpele, welteverstaan 😉 Ik kijk ernaar uit om je eindresultaat te zien! x