Mee bezig

Toch nog eens haken!

In mijn vorige bericht gaf ik aan dat ik met meer dan één project bezig was. Naast het breien ben ik ook nog eens een groot haakproject begonnen.

Vorige zomer kocht ik in de Bergère de France het zomermagazine voor kinderen. Reden voor de aankoop was dit jurkje.

GJJ - 001

Zoals je wel kunt raden ben ik er die zomer nooit aan begonnen, maar deze zomer wil ik hem echt af hebben. Voor Janne, mijn metekindje. Als deadline gaf ik mezelf Janne’s verjaardag, 29 juni. Nog redelijk wat tijd, maar ik zal niet veel mogen treuzelen om de 304 motieven die het jurkje vormen te haken!

Janne wordt al 4 deze zomer, dus dat is ook de maat van het jurkje dat ik ga maken. Hiervoor moeten rozetten van 4,3 cm gehaakt worden, maar dit haakte ik uit de aangeraden haaknaald en nog een maat kleiner.

GJJ - 002

Mjah, ofwel haak ik ongelooflijk los of de maakster van het patroon ongelooflijk vast. Ik vond trouwens dat de rozet met de 2,5mm al veel te vast was. En dan spreek ik nog niet over het feit dat mijn handen al verkrampten na de eerste ronde… Dus ja, als ik 304 motieven wil haken zonder opgeven moet het toch enigszins comfortabel blijven. Daarom besloot ik om toch bij de 3mm haaknaald te blijven, ook al zou het jurkje dan te groot uitvallen. Janne kan er dan maar langer van genieten 😉

GJJ - 003

Momenteel ben ik 19 motieven ver. Nog 285 te gaan :sweat:

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: