Gemaakt

Kerstcadeautje 1

Het allereerste handgemaakte kerstcadeautje dat van eigenaar wisselde, was deze voor mijn meter (meetje).

Al een hele poos geleden had ik de wol gekocht voor het project dat ik voor haar in gedachten had. Het ging om Fabel in kleur 677 groen/turkoois.

Kleuren: 674 heide, 672 wijnrood, 904 lavendel, 677 groen/turkoois
Kleuren: 674 heide, 672 wijnrood, 904 lavendel, 677 groen/turkoois
SBSM - 001

Daarvan wou ik een sjaal maken, en na veel twijfelen over het geschikte patroon, koos ik uiteindelijk voor de South Bay Shawlette van Lionbrand.

SBSM - 002

Dit is de foto dat Lionbrand zelf bij het patroon plaatste en ik moet zeggen dat dit me helemaal niet de goesting geeft om de sjaal te maken. Ik vind de sjaal er op deze foto niet zo aantrekkelijk uitzien.
Maar op Ravelry vind je honderden afgewerkte projecten op basis van dit patroon en daar zitten toch echt wel juweeltjes tussen. Onder andere ook door mijn favoriete sjaalmaakster op Ravelry, fanalaine. Kijk maar wat zij van haar haaknaald toverde met dit patroon.

fanalaine's Blue Moon Shawl    fanalaine's Sanguine
fanalaine's Symphonie Verdache

Chic, hé?
Dus een South Bay Shawlette werd het!

SBSM - 006b

Het patroon is echt leuk om te maken en helemaal niet moeilijk om het in de handen te krijgen. Binnen de kortste keer waren de drie bolletjes wol die ik voor deze sjaal had omgetoverd tot een prachtige sjaal.

SBSM - 005b    SBSM - 008b

Jammer genoeg ben ik niet zo denderend goed in foto’s nemen, zodat de foto’s de sjaal echt geen recht doen. In het echt is die duizenden malen schoner!

SBSM - 003b

De meter was er alvast super content mee. Ze kon maar niet geloven dat ik al zo’n ingewikkelde patronen kan maken. Ik heb haar maar in de illusie gelaten. Het doet een beetje afbraak, hé, als je gaat verkondigen dat het super gemakkelijk was en dat je hem gewoon als ontspanning bij het tv-kijken maakte en niet hard concentrerend om geen fouten te maken 😉

SBSM - 004b

Dit was trouwens ook de allereerste keer dat ik een handwerk heb geblokt. Hoe ik dit aanpakte, vertel ik de volgende keer!

Groetjes,
Charlotte


De details
Patroon: South Bay Shawlette
Wol: Drops Fabel
Kleur: 677 groen/turkoois
Haaknaald: 4mm
Aantal herhalingen: 44 rijen i.p.v. de 28 uit het patroon
Hoeveelheid wol: Precies 3 bolletjes

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: