Gemaakt

Late verjaardag of vroege kerstmis

Een héél eind terug kocht ik 10 bolletjes Drops Safran katoen in écru bij Dolce Lana.

Deze dus, maar dan maal 10!

Het plan was om deze bolletjes om te toveren in twee, misschien drie, sjaals uit het Japanse boek dat ik voorheen al toonde.

Vooral mijn moeder en meme zouden zo’n sjaal in ontvangst mogen nemen.
Mijn moeder, gewoon omdat ik weet dat ze zo’n sjaals graag ziet en het leuk zou vinden.
Mijn meme, omdat ze al verschillende keren iets gehaakt gevraagd heeft EN omdat ik steeds mijn internetbestellingen bij haar mag laten bezorgen.

Het plan was om voor beiden de sjaals op hun respectievelijke verjaardagen (16 mei en 13 juni) af te hebben, maar dit is, zoals je merkt, mislukt. Dus dacht ik om er nu kerstcadeautjes van te maken.

Ondertussen heb ik de sjaal voor meme al af.
Ik had voorheen gezegd dat ik niks over kerstcadeautjes zou schrijven totdat de cadeautjes uitgedeeld waren, uit angst voor nieuwsgierige ogen, maar nu deed er zich gisteren iets voor waardoor ik voor mijn oma’s sjaal van gedacht ben veranderd. Ik heb namelijk opnieuw een voorraad Stylecraft Special DK wolletjes moeten bestellen bij Deramores :blush:.

Jawel, je leest goed, moeten! Bij het haken van een ander kerst- of Sinterklaas-, ik twijfel nog, cadeautje, kwam ik tot de constatatie dat ik nooit genoeg wol van een bepaald kleur zou hebben om het project af te kunnen maken :wall: En omdat ik toch echt wel dit project wil afmaken zoals het moet, begaf ik me maar opnieuw naar Deramores (wat een opoffering zeg :hihi:) . En je gelooft nooit welke banner me daar begroete op hun homepage!

Echt waar, serieus! 20 % korting is er momenteel te halen bij aankoop van gelijk welke Stylecraft wol. Dit is toch wel het lot, zeker 😉 ?
Braafjes heb ik dan maar mijn extra wolletjes besteld voor mijn geliefkoosde project en op één of andere manier kwamen er nog 8 extra kleurtjes in mijn winkelwagentje terecht :blush:

Dus meme zal weeral een pakje in ontvangst mogen nemen voor mij en vandaar dat ik dan maar besloot mijn sjaal al eerder aan haar te geven.

En omdat het niet waarschijnlijk is dat de meme deze blog leest, vond ik het hoog tijd om de sjaal hier te etaleren ^_^

Ik koos voor dit patroon. Vind het er wel chique uit zien.

Het roze kleurtje van de voorbeeldsjaal vind ik ook wel leuk, maar ik heb mij toch gehouden aan mijn bolletjes écru, kwestie van niet nog meer wol te kopen 😉

Het was niet zo gemakkelijk om de sjaal volledig te fotograferen, maar dit zijn mijn beste poging:

Ik ben benieuwd wat de meme er van zal vinden (en ook naar mijn wolletjes 😉 )!

Groetjes,
Charlotte

P.S.: Aan diegenes die schrik hadden dat ik zou stoppen met haken, nu ik leer breien zeg ik, “Not bloody likely!” 😉

5 Comments

 • Angélique

  Prachtige sjaal! Ik denk dat je oma dat ook wel MINSTENS verdient, als ze al jouw bestellingen aanneemt 😉
  Fijne dag! O, en veel plezier met je nieuwe wolletjes 😉

 • Nanita

  Ooh mooi mooi, meme zal het prachtig vinden! 😉 Ik ben meteen naar de site van Deramores gespurt maar de 20% korting is al over, boohoo!

  • Nanita

   Over wat ik in je vorige post zei, dat ik je nieuwe updates niet meer in mijn mailbox krijg: ik heb me zonet opnieuw geregistreerd, dus hopelijk is het nu wel weer in orde! 🙂

   • Charlotte

    Heb snel even in mijn lijst van volgers gekeken, en jij staat er tussen. Dus normaal zou je berichtjes moeten krijgen.
    Kmoet wel zeggen dat het niet de eerste keer is dat iemand mij zegt dat de berichtjes niet aankomen. Ik zou niet weten aan wat het kan liggen. Zelf heb ik een apart e-mail adres waarmee ik me ingeschreven heb en tot nog toe krijg ik wel alle berichtjes… Hou me op de hoogte 🙂