Uitgelegd

Omzetschema: Haak symbolen

Eindelijk ben ik eraan begonnen: het omzetschema voor de haaksymbolen.

Je weet wel, vele Japanse haakpatronen zijn in schematische vorm weergegeven en in dit omzetschema maak ik een legende van de veel voorkomende symbolen. Momenteel staan alleen de meest voorkomende symbooltjes erin, maar zoals alle vertaalschema’s hier, zal de tabel aangevuld worden wanneer iets nieuws mijn pad kruist ;).
Oh ja, en geneer jullie niet om vragen te stellen hè! Als je iets vind in een haakpatroon wat je niet snapt of van wat je denkt “nou, dat kan mooi in die lijst“, laat dan maar een berichtje achter, hé!

Deze omzettabel in combinatie met het Japans vertaalschema zouden jullie al heel ver op weg moeten helpen bij het ontcijferen van Japanse patroontjes 😀
Mijn volgend plan is een soort CAL tutorial (CAL = Crochet Along) te schrijven over hoe zo’n patroon nu gelezen moet worden. Ik ben nu alleen nog op zoek naar het perfecte patroontje. Ik denk dat ik een granny square patroon zal gebruiken voor de tutorial. Wat denken jullie?

Oké, dat is het zo’n beetje voor nu 😀

Groetjes,
Charlotte

One Comment