Gemaakt

Listen to the Waves

Nog een projectje af: een golfjes deken of beter gekend als een ripple! Sneller dan verwacht!

Ripples zijn heel populair in de haakwereld. Je vindt ze in alle kleuren en maten. Neem maar eens een kijkje hier!
Het patroon dat ik gebruikte is van de fantastische Lucy van Attic24. Zij schreef een gestructureerde en gemakkelijk te volgen tutorial, zodat ik zonder veel moeite het patroon onder de knie kreeg. Ik kon nauwelijks geloven dat het zo gemakkelijk was!

Van zodra ik Lucy’s ripple had gezien, wist ik dat ik er ook één wou maken. Dus niet lang nadat ik mijn not-so-Tiramisu deken af had, dook ik in mijn voorraad wol op zoek naar de geschikte kleuren. Ik koos een palet van blauw en neutrale tinten. Ik koop onbewust meer koele tinten, zoals blauw, dan warme tinten, zoals rood. Dit geld niet alleen voor mijn wolaankopen trouwens, maar ook voor mijn kledij 😉 . Gezien de ripple eigenlijk golfjes zijn, vond ik blauw wel een toepasselijk kleur 😀 .

Ik begon met een ketting van 143 lossen (14X10 + 3).
Initieel wilde ik een dekentje voor een kinderbedje van ongeveer 70cm breed en 100cm hoog, met horizontale golfjes. De ketting van 143 gaf me een breedte van 67cm, wat goed leek.

Om te weten hoeveel herhalingen ik zou moeten haken voor een deken van 100cm, wou ik eerst weten hoe hoog 1 herhaling van alle 8 de kleuren was. Zo berekende ik dat ik 8 keer de 8 kleuren zou moeten inwerken.

Het dekentje is natuurlijk ook, net als het not-so-Tiramisu dekentje, voor de baby van mijn broer. Terwijl ik bezig was met het haken van de golfjes, bedacht ik dat mijn schoonzus misschien toch liever een kleiner dekentje zou willen, wat gemakkelijker mee te nemen is.

Dit weekend toonde ik mijn ripple-in-progress met 4 kleurenherhalingen en een afmeting van 67 op 58 cm. Mijn schoonzus besloot dat dit eigenlijk al groot genoeg zou zijn, dus nu heb ik het dekentje al afgebonden en de eindjes ingewerkt. Dan nog in de wasmachine en nu ligt het te drogen.

Dus veel vroeger klaar dan verwacht 😀 . Nu kan ik zelfs nog een tweede maken! 😉
Maar dat ben ik niet van plan, eigenlijk. Nope, ik ga een halve granny sjaal maken in dezelfde kleurtjes. Helemaal voor mij 😀 Wordt dus vervolgd!