Gemaakt

Japanse meisjes tas voor een meisje

Toen ik mijn not-so-Tiramisu deken cadeau deed aan mijn schoonzus & broer, waren mijn tante en nichtjes getuige. Mijn jongste nichtje bleek een beetje jaloers, want ze vroeg me of ik ook iets nieuws voor haar kon maken. Ik vermoed dat ze een beetje schrik heeft om haar status als baby-van-de-familie te verliezen 😉

Ik liet haar zelf kiezen wat ze wou, en dit is het geworden:

Deze tas komt uit een Japans boek met de titel “冬に編みたいお気に入りバッグ” (Favoriete gebreide wintertassen).

De tas is opgebouwd uit traditionele granny squares, waarbij elke ronde van de granny in een andere kleur wordt gehaakt. Ik gebruikte volgende kleuren:

  • Fel groen: Wibra Saskia 0144
  • Donker blauw: Zeeman Royal 60
  • Roze: Zeeman Royal 31
  • Wit: Zeeman Royal 01
  • Wijnpaars: Zeeman Royal 48

Het ingenieuze aan deze tas is de manier waarop de granny squares aan elkaar moeten worden vast gemaakt om zo een tas te vormen. Ik ben nogal slecht in 3D-visualisatie en kon dus niet echt snappen hoe de instructies in het patroon een tas zouden produceren. De eigenlijke assemblage was dus nogal magisch voor mij, toen ik eindelijk door had hoe mijn platte vierkantjes een handige tas zouden vormen 😀

Hopelijk is mijn nichtje er blij mee 😀 !