Gebeurd

Dit loopt uit de hand!

Waar ik woon zijn er niet zoveel wolwinkels.

Ik kan kiezen uit 3 winkels om mijn wolletjes te kopen en alle drie zijn het ketens waarbij wol niet hun hoofdartikel is. De meeste wol die er wordt verkocht is acryl, maar soms wordt ik verrast door een mooie voorraad katoen.

Hierboven zie je de keukentafel, bedekt met al mijn acryletjes, een beetje alpaca (de drie plattere bolletjes links naast de groene en oranje bollen) en gemengde wolletjes. Helemaal links kan je ook wat katoen en een katoen-linnen mix ontwaren.

Hier zie je nogmaals de keukentafel, deze keer bedekt met de rest van mijn katoenvoorraad en wat restjes van het golfjesdeken. Het meeste katoen is gemerceriseerd (het blinkt), maar het katoen onderaan is effen.
In bovenstaande foto kan je ook een sneak peek van mijn twee huidige projecten zien: eentje in blauwe tinten met de restjes van het golfjesdeken en eentje in paars met gewoon katoen.

Net omdat ik zo weinig opties heb voor het kopen van wol heb ik een beetje een slechte gewoonte ontwikkeld. Telkens als ik in de buurt ben van één van de drie winkels MOET ik naar binnen om te zien wat ze hebben.

Het probleem met winkelketens, niet gespecialiseerd in wol, is dat hun wolvoorraad steeds héél beperkt is. Beperkt in kleuren, beperkt in soorten en beperkt in bollen per kleur/soort. De ene keer hebben ze enkel wit, zwart en grijstinten; de andere keer hebben ze dan een héél mooi blauw of rood.
Dus telkens wanneer ik zo’n winkel binnen stap is hun voorraad helemaal anders dan de vorige keer. En dus verlaat ik de winkel steeds weer met een zak nieuwe kleuren. Ik moet die kleuren dan onmiddellijk kopen want wie weet wanneer ze die ooit nog eens zullen hebben? Het is niet zo dat ik dan ook meteen weet wat ik met die kleuren ga doen hoor. Nenee, het is eerder in de zin van als ik ooit eens een project met dat kleur wil maken, dan heb ik het al in huis 🙄

En nog iets, door de beperkte voorraad kan ik telkens maar 1 of 2 bollen van dat bepaald kleur kopen. Ik wil er ook niet meteen te veel kopen, want wie weet of ik er ooit iets mee kan doen. En als je niet weet wat je ermee wilt doen, dan weet je meestal ook nog niet hoeveel je er uiteindelijk nodig zal hebben 😉 .

En nu heb ik dus een gigantische voorraad verschillende wolletjes in héél veel verschillende kleurtjes. Ik kan combineren al wat ik wil voor gelijk welk project. En dan… Dan moet ik duimen en hopen dat de winkel waar ik dat kleur kocht ooit nog eens dezelfde kleur in voorraad zal hebben. Dus ga ik opnieuw naar de winkels en kom weer buiten met een zak wolletjes, waarvan 80% van de keren geen enkel wolletje tussen zit waar ik naar op zoek was.

Ik zit vast in deze vicieuze cirkel. Ik begin zelfs te vermoeden dat er een complot achter steekt. Een boosaardig plan om mensen als mezelf meer en meer wol te doen kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben, zodat ze opgescheept zitten met een gigantische voorraad die toch nog niet die wolletjes bevat die ze net nodig hebben. Of ligt dit gewoon aan mij 😕 ??

One Comment

  • Liesbeth

    En waar bewaar je jouwn voorraad? Want hier word manlief al gek van mijn bollen wol en katoen in 1 mand, laat staan dat ik zo’n grote voorraad heb al jij hebt.
    Zie dat je ook Zeemanfan bent 😉 Hier was ik met een kussen bezig van grijze wol, kwam ik een bolletje te weinig, no way dat ze die grijs hebben liggen, kom er nu elke week om te zien of hij er weer is. Dus niets mis met een grote voorraad! Misschien je eigen winkel beginnen 😉