Gemaakt

しのらんど (Zeeotter) by Hayasaka Shino

Mijn volgende amigurumi werd gemaakt volgens een patroon gevonden in een Japans boek: あみぐるみ Collection Vol.7 (amigurumi collection vol.7).

Het patroon heet Shi no rando en het voorbeeld uit het boek ziet er zo uit:

Ik vind hem eigenlijk meer lijken op een bever, maar volgens de pagina op Ravelry zou dit een zeeotter moeten zijn -_- .
Het doet er eigenlijk niet veel toe. Ik vond hem er schattig uitzien, dus ik wou hem maken 😀 !

Natuurlijk is het boek geschreven in het Japans, maar om een Japans amigurumi patroon te kunnen lezen moet men eigenlijk geen Japans kennen. De patronen worden schematisch voorgesteld, dus eenmaal je de symboliek wat kent, maakt het niet veel uit in welke taal de rest geschreven is.
Dus het lezen van het patroon was geen probleem, maar het vraagt toch wel wat concentratie om elke ronde correct af te werken. Het moeilijkste vond ik natuurlijk weer het ineen zetten van het beestje 🙄 en het borduren van het gezicht.

   

Ik vind hem er wel koddig uitzien voor een eerste poging, vooral met z’n kleine rode zakje 😀 .