Gemaakt

Amineko

Als jij ook amigurumi maakt en je surft af en toe op het internet op zoek naar een nieuw patroon (*kuch* zoals ik *kuch*) dan heb je er waarschijnlijk al van gehoord: de AMINEKO (ami = gehaakt; neko = kat).
Deze charismatische en poseerbare kat werd gecreëerd door Nekoyama. Op haar website heeft ze, wegens de grote vraag, het Japanse patroon vertaald naar het Engels, maar ze blijft de typische schema’s gebruiken [klik].

Mijn eerste amineko werd Ichirou gedoopt (ichi=één, rou=zoon), wat eerste zoon betekent.
Ichirou werd gemaakt met oranje wol en witte accenten. De gesloten ogen werden met zwarte wol geborduurd; de neus en mond met licht roze wol.
Ichirou werd vooral op de trein gemaakt 😀 .

Zoals je in de bovenste foto links kunt zien, heeft Ichirou zich een plank in onze kattenkast toegeëigend.

Toen mijn broer Ichirou zag, wou hij zijn eigen amineko. Ik dacht eerst dat hij met mij aan het lachen was (dat doen broers nu eenmaal met zussen 8) ), maar toen hij een paar dagen later vroeg of ik zijn kat al af had, besloot ik dat hij het meende 😉 . Dus, gezien ik een supergoede zus ben :p , begon ik met mijn tweede amineko.

Haruki (haru=zon, ki=schijnen), wat vertaald kan worden in zonneschijn, werd ook met oranje en witte wol gemaakt. Hier was de oranje wol wel fijner, zodat ik een kleinere haaknaald heb gebruikt (3mm), waardoor Haruki kleiner is dan zijn broer.

    

Bij het maken van Haruki heb ik wat wijzigingen in het patroon aangebracht. Ik heb zijn benen en staart iets langer gemaakt.
Ik vond Ichirou’s benen iets te kort, waardoor je hem niet gemakkelijk in verschillende posities kunt zetten. Dus Haruki’s benen zijn nu even lang als zijn armen (28 rijen i.p.v. 24). En omdat de staart er niet zo goed uit zag met de nieuwe lange benen, heb ik deze ook langer gemaakt (25 rijen i.p.v. 22).
Naar mijn mening zijn de nieuwe lange benen net goed!

While making Haruki I made some changes to the original pattern of Nekoyama. I have made the legs and tail longer.
Ichirou’s legs are, in my opinion, a little too short which makes his legs not so poseable. So I made Haruki’s legs as long as his arms (28 rows instead of 24). Because the tail didn’t look so good with the new longer legs, I also made it 3 rows longer (25 rows instead of 22).