Gemaakt

Gingham deken

Naast eindeloos nieuwe haak- en breiprojecten opstarten, gebeurt het ook wel eens dat ik iets afmaak!
Dit project verscheen één keer in een “mee bezig”, toen ik er net mee was begonnen. Een nichtje had namelijk het heugelijke nieuws van haar zwangerschap gedeeld, wat voor mij altijd ook het signaal is om aan het babydekentje als kraamcadeau te beginnen werken!

Mijn oog viel deze keer op dit meerkleurige gingham dekentje van Daisy Farms Craft. Voor de basiskleuren liet ik me leiden door het voorbeeld en koos ik wit en grijs, maar voor de accentkleuren ging ik mijn eigen kleurenpallet van roest, muntgroen en donker blauwgroen.

Het volledige deken wordt in één keer gehaakt, niet als losse vierkantjes. Je haakt dus in rijen waarbij je om de zoveel steken van kleur wisselt. De andere kleur draag je gewoon mee, zodat je niet steeds moet knippen en eindjes inweven. Hierdoor piept er altijd wel een beetje van het contrasterende kleur door in de blokjes en daar was ik nieuwsgierig naar. Ik vroeg me af hoe hard dit zou opvallen en of dit zou storen of net voor meer eenheid zou zorgen.

En mijn persoonlijke oordeel is het laatste: ja, je ziet vaak de contrasterende kleur doorschijnen in een vierkantje, maar dit versterkt het gingham-effect en creëert een uniform en charmant, als ik het zelf mag zeggen, geheel!

De rand haakte ik in het donkere blauwgroen met een heel simpele, niet al te opvallende steek. Zo dient het alleen om het dekentje een afgewerkte uitstraling te geven en de aandacht te vestigen op het middelste ginghampatroon.

Dit was echt een heel leuk dekentje om te haken met een heel tof eindresultaat. En gelukkig vonden de ontvangers het ook leuk!

Groetjes,
Charlotte


De Details
Patroon: Crochet Griddle Stitch Multi-Color Gingham Blanket van Daisy Farm Crafts
Wol: Zeeman Royal in wit (155g), grijs (240g), donker blauwgroen (74g), roes (39g) en muntgroen (39g)
Haaknaald: 6mm
Afmeting: 111 steken opgezet; 10st + 9 rijen = 1 vierkant

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.