Gelezen

Fairyloot Adult #26: april 2024

Met mijn Fairyloot Adult doos van april ondervond ik wat probleempjes. Hoewel mijn doos eind april werd afgeleverd, ontdekte ik snel dat mijn boek enkele lelijke beschadigingen had, die ik niet zomaar wilde aanvaarden. Gelukkig is Fairyloot zeer correct als het om dit soort kwesties gaat en boden ze snel aan mij een vervangexemplaar te sturen. Het duurde uiteraard iets langer voordat deze dan, gelukkig ongeschonden, bij mij werd afgeleverd.

Het thema van april was The Occult en hoewel Fairyloot niet verklapte welk boek het ging worden, de speculaties waren allemaal vrij unaniem.

En die unanimiteit was dat het inderdaad Evocation van S.T. Gibson was!

The Devil knows your name, David Aristarkhov.

As a teen, David Aristarkhov was a psychic prodigy, operating under the shadow of his oppressive occultist father. Now, years after his father’s death and rapidly approaching his thirtieth birthday, he is content with the high-powered life he’s curated as a Boston attorney, moonlighting as a powerful medium for his secret society.

But with power comes a price, and the Devil has come to collect on an ancestral deal. David’s days are numbered, and death looms at his door.

Reluctantly, he reaches out to the only person he’s ever trusted, his ex-boyfriend and secret Society rival Rhys, for help. However, the only way to get to Rhys is through his wife, Moira. Thrust into each other’s care, emotions once buried deep resurface, and the trio race to figure out their feelings for one another before the Devil steals David away for good…

The first book in a spellbinding and vibrant new series from The Sunday Times bestselling author of A Dowry of Blood.

Nu, persoonlijk ben ik na het lezen van A Dowry of Blood iets terughoudender ten opzicht van de S.T. Gibson hype, want zo geweldig vond ik dat boek nu ook weer niet.
Op vlak van de beelden die deze synopsis oproept, spreekt dit boek me wel behoorlijk aan, maar de tijd zal leren of ik het ook daadwerkelijk zo weelderig vind als ik zou verwachten.

Voor de buitenkant van dit boek zette Fairyloot ook wel weer hun beste beentje voor.
De omslag heeft dezelfde illustratie als de standaard editie, maar dan helemaal uitgewerkt in rood en goud, in plaats van appelblauw en zilver. Ik ben fan!
En als verrassing geeft Fairyloot ook nog een compleet uniek geïllustreerde cover mee op de achterzijde van de omslag, ontworpen door @warickaart. Ook mooi, maar ik ben blij dat deze op de achterkant zit, want mijn oog vind de standaardversie toch precies mooier.

Onder de omslag wordt het kleurschema van rood en goud doorgetrokken met een rode hardcover en goudkleurige folie illustraties van @blanca.design

Het boekenblok is ook rondom bespoten met illustraties. Vooraan een meerkleurige duivelse illustratie, boven en onderaan een damast motief, die me opnieuw doet denken aan hun editie voor A Dowry of Blood.

Het boek is ook gesigneerd door de auteur op een mooi vormgegeven pagina in het boek. Er zit ook een artprint bij met op de achterzijde een woordje van de auteur.

Verder komt het boek met twee geïllustreerde schutbladen naar de hand van @warickaart, die het terugdenken aan A Dowry of Blood compleet maakt, gezien zij ook de illustraties in dit boek verzorgde.
Het is bij die schutbladen waar het voor mijn editie fout liep. Het schutblad vooraan zag er tiptop uit, maar deze achteraan vertoonde schade, precies alsof iemand er met een breekmes overheen was gegaan en dan nog wat had staan plooien en frommelen ook.
Mjah, niet fijn, dus ik ben wel blij dat Fairyloot mij zonder aandringen een nieuw exemplaar opstuurde, deze keer wel met intacte schutbladen.

Nu heb ik wel twee exemplaren van dit boek, dus deze wordt één deze dagen in een unhaul op Vinted gezwierd!

Opnieuw toch wel weer een indrukwekkend vormgegeven Fairyloot editie. Hoewel ik iets terughoudender ben geworden voor wat deze auteur betreft, kan ik niet ontkennen dat dit een heel mooie toevoeging in mijn boekenkast is!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.