Gelezen

Illumicrate #20: april 2024

Net als met alles momenteel op de blog, loop ik wat achter met het delen van mijn unboxings van mijn verschillende abonnementen. Omdat ik wel al schoon de foto’s genomen heb en ik het gewoon plezant bijhouden vind voor mijn eigen archieven, ga ik die achterstanden hier toch nog delen, wanneer ik tijd vind, ook al is het misschien wat achterhaald.

Het thema voor de Illumicrate van april was Magic vs Science, op zich een thema dat mij wel aanspreekt. Toch had ik getwijfeld of ik de doos niet ging overslaan, omdat het voorziene boek een Young Adult was, en zoals jullie ondertussen wel al weten, spreken die mij steeds minder aan. Wat me uiteindelijk overstag liet gaan was de aankondiging dat illustrator @hoanglapdoan de schutbladen ging illustreren.
Maar vooraleer we het boek tonen, eerst de 4 bijkomende items:

Item #1 is een schitterend bedachte Science Fiction puzzel van 1000 stukjes. De illustratie van @oliviagibbsillustration vind ik echt heel mooi en zeer passend voor een boekenliefhebber. Helaas ben ik zelf geen puzzelaar, dus dit is een item dat ik waarschijnlijk ergens zal weggeven of proberen verkopen.

Item #2 is een tinnen doosjes voor boekenleggers, maar uiteindelijk kan je erin steken wat je wilt natuurlijk. Van zo’n doosjes ben ik wel altijd fan, kan ik altijd wel ergens voor gebruiken.
Deze werd ontworpen door @_studio_ao en is geïnspireerd door Song of Slver, Flame like Night, een boek dat in februari vorig jaar in de Illumicrate zat, maar ik dus nog niet heb gelezen. Ongeacht een prachtig ontwerp en mooie quote, zelfs zonder dat ik de context ken.

Item #3 is iets dat ik nog niet eerder in een doos ontving, denk ik. Herbruikbare wattenschijfjes ontworpen door @carlywattsart en geïnspireerd op The Bone Season.

Item #4 ten slotte deed mij wel wat lachen, maar is ondertussen wel al goed van pas gekomen: tuinhandschoenen ontworpen door @whitebreadpattern en geïnspireerd op The Surviving Sky

Het boek van april werd To Gaze Upon Wicked Gods van Molly X. Chang.

She has power over death. He has power over her. When two enemies strike a dangerous bargain, will they end a war . . . or ignite one?

Heroes die, cowards live. Daughter of a conquered world, Ruying hates the invaders who descended from the heavens long before she was born and defeated the magic of her people with technologies unlike anything her world had ever seen.

Blessed by Death, born with the ability to pull the life right out of mortal bodies, Ruying shouldn’t have to fear these foreign invaders, but she does. Especially because she wants to keep herself and her family safe.

When Ruying’s Gift is discovered by an enemy prince, he offers her an impossible deal: If she becomes his private assassin and eliminates his political rivals—whose deaths he swears would be for the good of both their worlds and would protect her people from further brutalization—her family will never starve or suffer harm again. But to accept this bargain, she must use the powers she has always feared, powers that will shave years off her own existence.

Can Ruying trust this prince, whose promises of a better world make her heart ache and whose smiles make her pulse beat faster? Are the evils of this agreement really in the service of a much greater good? Or will she betray her entire nation by protecting those she loves the most?

Deze synopsis vind ik toch ietwat intrigerend, maar klinkt tegelijkertijd ook heel YA. Naast het feit dat het online verdict niet echt positief is over dit boek, doet mij twijfelen of ik ooit aan deze toe ga komen.

Maar goed, wat met deze Illumicrate editie?
De omslag heeft in ieder geval al dezelfde illustratie als de standaardeditie, maar in een alternatief kleurenpallet. De illustratie op zich vind ik mooi, dus niks op aan te merken dat deze dezelfde is. Qua kleurenpalet kan ik niet goed beslissen welke ik nu mooier vind…

Voor derest komt dit boek met een gedrukte illustratie op de hardcover naar de hand van @alawinans, die ik wel mooi vind, en ook mijn intrige voor het boek verhoogd: Een combinatie van Griekse en Aziatische gebouwen!
Op de randen is rondomrond een motief gespoten dat ik heel mooi vind en ook mooi vind contrasteren met de cover.
De geanticipeerde illustraties op de schutbladen van @hoanglapdoan zijn echt machtig mooi!
Ten slotte is het boek ook gesigneerd door de auteur.

Al met al weer een redelijk goeie doos naar mijn smaak, met voornamelijk nuttige items en een heel mooi gemaakt boek. Toch is mijn enthousiasme niet torenhoog, wat ik vooral wijt aan het feit dat ik toch twijfels heb of ik ooit wel goesting ga hebben dit boek te lezen.

Groetjes,
Charlotte

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.