Gemaakt

Nature’s Walk deken: knoppen & bessen

Het gaat verbazend goed vooruit met mijn vierkantjes. Eenmaal ik me ergens toe aanspoor en een soort deadline geef, dan gaat het altijd vlot. Dat merk ik niet alleen bij het lezen, waarbij ik sinds dit jaar mezelf maandelijks een aantal te-lezen boeken opleg, maar nu dus blijkbaar ook bij het haken van een deken.
In mijn hoofd heb ik voor mezelf opgelegd dat ik dit deken dit jaar nog wil afwerken en de vierkantjes vliegen dus aan een redelijk tempo van mijn haaknaald.

De volgende twee patroontjes kregen de, naar mijn mening goed bedachte, namen buds en berries of in het Nederlands knoppen en bessen

Het vierkantje knoppen maakt handig gebruik van de popcorn steek, zodat je je inderdaad bloemknoppen kunt gaan voorstellen. Voor dit patroontje gebruikte ik de kleur soft peach van Stylecraft Special DK.
Van deze kleur heb ik meer dan 1 bol in huis, maar ik besloot om voorlopig ook maar 7 vierkantjes te haken, zoals met het vierkantje poorten, in afwachting van hoeveel vierkantjes ik uit de andere kleuren krijg.

Het vierkantje bessen wordt in een soort filet haaktechniek gehaakt om zo openingen te creëren, die van op een afstand wel wat op besjes lijken.
Voor besjes besloot ik voor een paarse kleur te gaan en gebruikte emperor in Stylecraft Special DK.

Dit motief slorpt verbazend genoeg wel meer wol dan de andere vierkantjes tot nu toe, want mijn bol Stylecraft Special DK was al op gebruikt voor ik de laatste ronde van het 7de vierkantje af kon maken. In mijn bak restjes vond ik gelukkig nog een ander paarse acryl die de ronde af kon maken, en ook al klopt de kleur niet helemaal, ik vind het niet echt storen. Waarschijnlijk zal het ook weinig opvallen bij het eindresultaat. Wordt vervolgd 😉

Hiermee is nu wel duidelijk dat ik mijn deken ga beperken tot 6 keer 7 vierkantjes, in plaats van de voorziene 8 uit het patroon. Ik zou in principe wel nog een kleurtje uit mijn voorraad kunnen kiezen en daaruit nog 6 vierkantjes kunnen haken, zodat ik wel een deken van 6 op 8 kan maken, maar ik heb mijn zinnen nu gezet op de kleurcombinatie die ik heb samen gesteld en een extra kleur kan de dynamiek volledig veranderen. Ik denk dat zelfs met een rij minder het deken nog voldoende groot zal zijn om onder te kunnen kruipen!
Dus ook hier: wordt vervolgd!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • zwartraafje

    Tof, om je deken zo mee te kunnen zien groeien. Dat paars is echt mooi. Zo’n warme tint. Ik ben benieuwd om alle lapjes en dan vooral de kleuren samen te zien in het eindresultaat.