Gebeurd

Owlcrate #7

Mijn op twee na laatste Owlcrate is deze van maart.

Thema maart 2017: Writer’s block

Owlcrate maa 16 01

Bij het openen van de doos word ik, zoals steeds, begroet door de thema-kaart. De details in de illustraties zijn echt leuk. Zo zijn de boeken rechts op de bureau, de boeken die in de drie voorgaande Owlcrate’s zaten. Het thema ‘schrijversblok‘ wordt weergegeven door het blad op in de typmachine links, waar een gewone zin wordt begonnen, gevolgd door een reeks willekeurige aanslagen, om te eindigen met een aanmaning van de schrijver aan zichzelf om zich te concentreren. Ook de sms die zichtbaar is op de telefoon is leesbaar en blijft in het thema: Kim vraagt of er al begonnen is aan het nieuwe boek.
De achterkant van de kaart detailleer dan alles wat in de doos zit. Zoals steeds lees ik dit niet en duik meteen de doos in.

Owlcrate maa 16 02

Net onder de papieren krulletjes, vind ik een kartonnetje met drie spelden of pins. De tekst op alle drie is heel toepasselijk voor een boekenliefhebber. Ik begin een nieuw avontuur telkens ik een boek open & Laat ons in fictieve werelden leven & Ik lees om te leven – Ik leef om te lezen.

Owlcrate maa 16 03

Dan sluiten mijn vingers rond een klein, maar lijvig boekje. ‘642 kleine dingen om over te schrijven‘ staat op de omslag.
Binnen staan kleine ideeën, aanmoedigingen, aanzettingen om inspiratie te geven om te schrijven. Instructies zijn bijvoorbeeld ‘schrijf de plot van Hamlet neer in een tweet (140 karakters)’ of ‘beschrijf de ideale temperatuur in jouw ideale douche doorheen de tijd’ of ‘schrijf de eerste zin van je doodsbrief’ of ‘je komt thuis en je partner zegt, “we moeten eens praten.” het eerste dat door je hoofd spookt is’.
En zo verder voor, waarschijnlijk, 642 aanzettingen. Leuk misschien voor mensen die graag schrijven op basis van zo’n aanmoedigingen. Mij zegt het niet meteen iets.

Owlcrate maa 16 05

Onder het boekje vind ik een pakje met sokken. Gecensureerde sokken, of toch, eentje is gecensureerd terwijl op de andere titels van verschillende boeken staat.

Owlcrate maa 16 04

Vervolgens vind ik een toffe veren pen, in plastic weliswaar. Ik kon het niet laten om hem even te proberen om één van de meer bekende toverspreuken uit Harry Potter mee neer te schrijven.

Owlcrate maa 16 06

Na al deze hebbedingetjes is het tijd voor het hoofdevenement. Het boek dat zou moeten aansluiten bij het thema is The Serpent King van Jeff Zentner.

Dill worstelt al zijn hele leven met adders – thuis, als de enige zoon van een dominee die hem dwingt om te leren omgaan met giftige ratelslangen; en op school, waar hij het hoofd moet bieden aan pestkoppen die het op hem gemunt hebben wegens zijn vader’s extreme geloof.
Het enige tegengif tegen al dit venijn is zijn vriendschap met mede-verstotenen Travis en Lydia. Maar nu ze hun laatste schooljaar inzetten voelt Dill zijn gedoemde toekomst strakker om zich heen wikkelen.
Het einde van de middelbare school zal een nieuw begin betekenen voor Lydia, wiens modeblog haar ticket zal zijn weg uit hun boerendorp. En Travis is overal gelukkig dankzij zijn obsessie voor de boekenreeks Bloodfall en een fangirl die zijn harde realiteit in een levensechte fantasie kan veranderen. Dill’s enige ontsnapping is zijn muziek en zijn geheime gevoelens voor Lydia, die hij geen van beide met iemand durft te delen. Afstuderen voelt meer als een einde voor Dill dan een begin. Maar voor hij daar mee moet omgaan, moet hij eerst omgaan met een ander einde, eentje dat hem zal raken tot in zijn kern.

De korte inhoud van dit boek is nogal vaag en ik heb dan ook geen idee wat ik moet verwachten of hoe dit in het thema ‘schrijversblok’ valt. Op Goodreads krijgt dit boek wel heel veel sterretjes, dus ben ik wel een beetje nieuwsgierig. Het is wel duidelijk dat dit boek over geloof zal gaan, dus ik hoop dat er niet te veel God-op-zijn-Amerikaans bij gaat komen kijken, want dat is niet echt iets voor mij.
Zoals steeds kwam het boek ook met een geschreven boodschap van de auteur. Daarnaast zat er nog een postkaart met wat ik aanneem een citaat uit het boek.

En dat was dan weer de Owlcrate van maart.

Owlcrate maa 16 07

Niks waar ik echt extreem enthousiast over ben, zelfs het boek niet. Ik heb het gevoel dat de nieuwigheid van die Owlcrates er een beetje van af is. :-/
Na deze heb ik nog twee dozen en dan heb ik mijn abonnement stop gezet. Het wordt toch een beetje veel geld eigenlijk…

Groetjes,
Charlotte

Ook zin om eens een Owlcrate te proberen?
Je kan je inschrijven via hun website of je kan ook eens mijn affiliate link proberen:

https://owlcrate.com/refer/Charl-CUAKQSYY

One Comment

  • zwartraafje

    Ik zag deze OwlCrate Box al enkele keren uitgepakt worden in een filmpje maar eigenlijk kan ik het veel beter bekijken op foto’s. De helft van de details komt immers niet echt naar voren in zo’n vlog.