Gemaakt

Hermione’s muts, maar anders

Toen ik voor een ruil toezegde een muts te breien, was dit een gans leerproces voor mij. Eentje die me heel hard beviel.
Dus toen de muts voor de ruil af was, plande ik al snel om ook voor mezelf een muts te breien.

Het patroon dat ik wilde was snel gekozen.
Het was eentje dat ik had overwogen te maken voor de ruil, maar daar koos ik uiteindelijk voor een patroon met meer kabelwerk. De muts die ik voor mezelf wilde was er ook eentje met kabels, maar iets minder en met elegant kantwerk. Een muts geïnspireerd door de muts die Hermione (Hermelien) droeg in de Harry Potter film The Half-Blood Prince.

Gelukkig zijn er in de online breigemeenschap ook heel veel Harry Potter fans, waardoor ik zelf niet meer aan de slag moest om het patroon te ontcijferen. Het patroon kon ik al kant en klaar – en gratis! – vinden bij JL Yarnworks.

Hermione 01

De kleur van de muts koos ik wel anders dan die van Hermione. Ik ging voor een mooi, diep Bordeaux-rood en tegenstelling tot licht grijs.
Voor de opzet koos ik opnieuw voor de magische lus methode. Zo simpel! Ik kan er nog altijd niet over dat ik mij zo lang heb laten afschrikken om het te proberen!

Hermione 02    Hermione 03

Het meeste van de muts breide ik op de trein, tijdens het pendelen van en naar mijn werk. En jawel, ook het kabelwerk waagde ik te breien op de trein. Deze keer had ik wel voor een echte kabelnaald gezorgd.

Hermione 04

Ook al heb ik meer en meer vertrouwen in mijn kunnen om ook ingewikkelde zaken op de trein te doen, het afzetten deed ik toch liever thuis. Zo met 4 naalden breien vind ik toch nog steeds wat onhandig.

Hermione 05

Ik ben echt héél tevreden met mijn nieuwe muts. De kleur vind ik fantastisch en het breiwerk ziet er echt goed uit, ook al zeg ik het zelf.
Ik wijkte slechts een beetje af van het patroon, door de rand breder te breien zodat ik die kan omslaan om zo lekker warme oren te hebben. Voor de rest volgde ik het patroon tot in de puntjes.

Ik denk dat ik een nieuwe liefde heb gevonden in het breien van mutsen. Mijn tweede muts is nog maar net af, maar het kriebelt al om weer een op te zetten. Zo’n leuke afwijking van grote projecten. In een paar dagen kan je een muts af hebben, wat een groot contrast is met al mijn vorig breiwerk, waar ik maanden en maanden aan werkte.
Er zullen dus wel meer mutsen volgen 😉 Tips voor uit te proberen patronen zijn zeker welkom!

Groetjes,
Charlotte


De details
Patroon: Hermione’s Cable & Eyelet hat door JL Yarnworks
Wol: Stylecraft Special DK in kleur Burgundy (60g)
Breinaald: 4mm

One Comment

  • meisje

    Ook een hele mooie muts!
    Ook al ziet het er niet zo moeilijk uit, ik hou ik het voorlopig toch nog bij sjaals 😉