Gebeurd

Owlcrate #2

Owlcrate Okt15 01

Mijn tweede Owlcrate is gearriveerd ! *grijns*

Toen de pakjesman met die doos voor mijn deur stond, voelde ik mij net als een kind met Sinterklaas. Zo spannend.
Alleen daarom al, voor dat gevoel, wil ik die Owlcrates blijven ontvangen. Het anticiperen is 80% van het plezier!

Het thema voor de maand oktober was Spooky.

Owlcrate Spooky

Net zoals bij de vorige doos, zat er naast het boek nog een aantal thematische hebbedingetjes.

Owlcrate Okt15 02

 • Potlood gommen in de vorm van Mexicaanse suikerschedels.
  Eentje in roze, geel en groen. Het zijn echt kloefen van gommen, man. Ik kan wel voor een paar jaar weg!
 • Magnetische bladwijzers in de vorm van een skelet en een heks.
  Superschattig, maar wel nogal klein. Ik vrees dat ik die snel ga kwijt spelen :-S
 • Een pakketje geurpareltjes in de geur “vampierennest” (vampire’s liar) van Adventure Scents.
  Volgens de website zijn de hoofdingrediënten van deze geur bloed, vuiligheid en wijn. Ik zou wel graag weten wat de werkelijke ingrediënten zijn, maar dat staat niet op het pakketje. Soit, dit vind ik nu niet echt een super iets. Kan niet allemaal geweldig zijn zeker?
 • Een etui met een Edgar-Allan-Poe-Poladot stofje.
  Dit vind ik nu wel weer geweldig. Lijkt mij ideaal voor kleine haak- en breiprojecten mee te transporteren op de trein ^_^ Of een middelgroot boek dat ik niet beschadigd wil zien.

Owlcrate Okt15 03

En dan uiteraard het boek, A Madness so Discreet van Mindy McGinnis.
Het is een historische thriller over een jonge vrouw, Grace, die haar problemen ver wegduwt in haar briljante brein, een brein dat vreselijke familiegeheimen niet kan vergeten. Deze geheimen en een ongewenste zwangerschap zorgen ervoor dat ze wordt opgesloten in een gekkenhuis. Daar wordt haar briljante geest ontdekt door een dokter die zich interesseert in criminele psychologie. Hij besluit dat ze de perfecte assistent zou zijn en zo komen de dokter en Grace in het vizier van een seriemoordenaar die het gemunt heeft op jonge vrouwen.

Klinkt als een heel interessant en spannend boek. De sfeer die oude gekkenhuizen bij mij oproepen zijn alleszins al ideaal voor deze donkere periode van het jaar. Lekker griezelig!

Het boek heeft ook een prachtige cover. Dat vonden de mensen van Owlcrate precies ook, want bij het boek zit ook een poster van de omslagillustratie, ook nog vergezeld van een brief geschreven door de auteur.

En dat is het voor mijn tweede Owlcrate.

Als je alles uit de doos haalt, dan zie je dat zelfs de binnenkant bedrukt is!
Als je alles uit de doos haalt, dan zie je dat zelfs de binnenkant bedrukt is!

Voor ik deze doos ontving had ik eigenlijk al besloten om voor volgende maand mijn abonnement op te zeggen. Dit was vooral te wijten aan het feit dat ik eigenlijk nogal ontgoocheld was over het boek in mijn eerste Owlcrate.
Maar dit was buiten het thema van volgende maand gerekend: Mythen en Legenden.
Allé gow zeg! Als je mij een beetje kent, dan weet je dat dit iets is dat 100% op mijn lijf is geschreven. Dus ja, in november komt er toch nog een Owlcrate. Jullie zien de inhoud hier zeker weer verschijnen 😉

Groetjes,
Charlotte