Gemaakt

Kronieken van een gebreide jurk herbezocht

Herinneren jullie de kronieken van een gebreide jurk nog, waar ik in verhaalstijl mijn belevenissen bij het breien van mijn eerste jurkje neerpende? In de proloog beschreef ik wat voor soort jurkje ik wou maken, maar uiteindelijk besloot eerst een kladversie te maken.

De inspiratie voor het jurkje dat ik wou, was het jurkje gebreid door ElbowGrease in wit-roze-blauw.

© ElbowGrease
© ElbowGrease

Ik vond het resultaat zo tof en zag er ook meteen één van mijn nichtjes in rondlopen. In mijn voorraad wolletjes vond ik ook de ideale nabootskleuren.

LS - 001

Maar, zoals in de kronieken beschreven, durfde ik niet direct aan het echte werk beginnen en maakte ik eerst een kladversie. De kleuren koos ik lukraak, maar tot mijn grote vreugde was het eindresultaat zo tof, dat ik vond dat het de naam kladjurkje niet verdiende.

LS - 020

Met deze versie succesvol afgerond, begon het snel te kriebelen om de eigenlijke versie die ik wou maken op de breinaald te zetten.

LS2 - 02  LS2 - 03

In een mum van tijd breide ik het hals- en borstgedeelte en kon ik alweer afbinden voor de mouwen.
Daarna lag het jurkje een ganse tijd stil. Vooral omdat het rokgedeelte vrij eentonig breien is, steeds rondjes enkel maar rechts. Maar uiteindelijk durfde ik het aan het werkje mee de trein op te nemen. Met mijn quasi dagelijkse gependel van over de 2 uren, groeide de rok snel tot ik het tijd vond om af te werken.

Na het lange stuk in tricotsteek, volgden 3 golfjes in de 3 kleuren.

LS2 - 05

Afwerken deed ik weer met de haaknaald, waarmee ik de oneffen stukken onder de oksels en aan de halsopening opfraaide met vasten. Ook de knoopsgaten werden met de haaknaald gemaakt door gewoon lusjes met lossen te haken. Voor de knoopjes koos ik felle roze bloempjes, wat het geheel echt snoezig maken.

LS2 - 04

En dan het eindresultaat!

LS2 - 01

Ik ben er echt zo, zo, zo tevreden mee! Ik kan niet wachten om mijn nichtje E het te zien dragen!

Groetjes,
Charlotte


De details

Patroon: Little sister’s dress (Kjole til lillesøster) van Tora Frøseth Design
Maat: Ik volgde de instructies voor 12 maanden voor mijn nichtje, dat toen ik aan het jurkje begon bijna 18 maanden was. Ondertussen is E wel bijna 2, maar doordat ik met een grotere breinaald breide en het jurkje langer maakte dan aangegeven (50cm lengte) zal het haar hopelijk wel nog passen!
Naald: 3,5mm
Wol: Zeeman Super Soft in witblauw (39g), fel roze (11g) en hemelsblauw (100g = 2bolletjes).

5 Comments