Gemaakt

Kronieken van een gebreide jurk – 7. Het gordijn valt

De onervaren breister deed een stapje achteruit. Hij was af. Haar eerste gebreid kledingstuk.

Het jurkje werd aan een kapstokje gehangen en van ver bewonderd. De onervaren breister was bijzonder trots op haar prestatie. Ze had nooit gedacht dat ze het zou kunnen. En kijk, hier had ze het bewijs. En al bij al was het niet zo moeilijk geweest. Wat deden mensen toen YouTube nog niet bestond, zeg?

Wanneer het jurkje op het kapstokje aan de kleerkast werd bewonderd moest ze plots denken aan een puzzel die ze als kind had gehad. Een puzzel met een blond meisje in regenboogkleuren en een paard of eenhoorn. Na wat Googlen herontdekte ze dat het meisje uit een tekenfilm genaamd “Rainbow Bright” kwam.

Rainbow Bright

Op de foto’s van het meisje bleek dat haar jurkje eigenlijk helemaal niet op dat van het meisje lijkt, maar toch is er iets waardoor ze steeds aan die puzzel blijft denken. Waarschijnlijk zijn het de gelijkaardige golfjes in het jurkje van het meisje.

Ondanks al haar gepieker over het wel voldoende wol hebben, is het jurkje veel groter uitgevallen dan wat ze had gepland. Het jurkje was bedoeld voor haar kleinste nichtje (1 jaar), maar haar tweede kleinste nichtje (3 jaar) kan er ook nog in! Nochtans had ze het patroon gevolgd voor een maatje 12 maanden. Weliswaar met een grotere naald dan voorzien, namelijk een 4,5mm i.p.v. een 3mm, maar dat dit zo’n groot verschil zou maken had ze niet verwacht.

Nu, laat haar nu maar ophouden met de spanning op te bouwen en jullie uit jullie lijden verlossen. Na al die close-up foto’s, zie hier het jurkje in zijn volle ornaat.

LS - 020

LS - 021

Wordt nog één keer wordt-vervolgd-5

9 Comments