Geïnspireerd

Patronencollectie: Herfst

De tweede patronencollectie staat helemaal in het teken van de HERFST.
Dit vereiste toch wat zoek werk, want wat hoort bij de herfst? Toen dacht ik terug aan mijn tijd in de lagere school. Wat deden we als het herfst werd? Juist, naar het bos trekken om blaadjes, kastanjes, eikels te verzamelen! In met deze herinneringen in het achterhoofd stelde ik deze collectie samen.

patronencollectie 2

 1. Deze lieve eikeltjes van PlanetJune zijn heel gemakkelijk te maken. Het patroon vind je op haar website!

 2. Ze zullen dit jaar weer welig de voordeuren gezelschap houden: de pompoenen. Met dit patroontje van Evil Widgets kan je zelf een kleine pompoen haken.

 3. Deze hoorn des overvloeds vol herfstige siergroenten is een patroon van Lionbrand. Je kan het hier gratis downloaden, mits je aangemeld bent op de Lionbrand site.

 4. Wil je je tafel versieren met kleurige herfstblaadjes, maar wil je geen echte vieze bladeren binnen halen? Maak er dan zelf met het patroon van Linda Permann.

 5. Wat zegt nu beter herfst dan een paddenstoel? Deze vliegenzwam kan je zelf maken voor je sleutelbos met het gratis patroon van OrangeFlower.

 6. Kastanjes bij de vleet in de herfst. Het patroontje voor deze paardenkastanje kan je hier vinden.

 7. Ook al vieren wij geen Thanksgiving met gevulde kalkoen, gewoon voor de kleuren leek het mij toch gepast een kalkoenpatroon bij deze collectie te voegen. Hannah Kaminsky’s patroon kan je hier vinden.

 8. De pompoenkoning, een gratis patroon door K4TT, te vinden op haar website.

 9. En last but not least, een herfstkrans met vogelverschrikker, pompoen en spin van Free Patterns. Het patroon kan gratis gedownload worden, mits inschrijven (gratis) op de site.

13 Comments

 • Coby kammeraat

  Bedankt voor de ontzettend leuke en inspirerende herfstpatroontjes! Groetjes

 • Elly Geenjaar

  Ik zou dolgraag de nederlandse vertaling van de pompoen willen hebben. Is dat mogelijk?

  • Charlotte

   Hallo! Het patroontje in nummer 2 kan ik voor je vertalen! De eigenaar van patroon nummer 8 laat echter geen vertalingen toe 🙁
   Geef me even de tijd om het te vertalen!

   Groetjes,
   Charlotte

 • Elly Geenjaar

  Hartelijk bedankt Charlotte, ik heb het ontvangen.Ik kon hem alleen opslaan als pdf-bestand.

  Groetjes Elly

 • Elly Geenjaar

  IK ben bezig met de kastanjes. Maar ik begrijp het patroontje niet zo goed. Moet ik nou in de rondte haken of moet ik de 2e toer boven op de 1e toer haken.

 • Elly Geenjaar

  De kastanjes zijn toch nog goed gekomen, maar i.p.v. oogjes die ik op dit ogenblik niet voor handen had heb ik de oogjes erop geborduurd. Ging best.
  Maar nu patroontje nr.4 ik ben al de hele middag aan het stoeien, maar het lukt me gewoon niet. Ik dacht zo’n klein patroontje dat moet ik toch kunnen vertalen, dat lukt ook wel, maar ik begrijp er geen snars van. Ik hoop dat je me kunt helpen.
  Groetjes Elly

  • Charlotte

   Dag Elly!
   Wat leuk dat je alle patroontjes probeert te maken! Echt héél tof 😀 .
   Ik zal zo snel mogelijk proberen iets te doen voor dat patroontje!

   Groetjes,
   Charlotte

    • Charlotte

     Hallo. Neen, ik ben je niet vergeten :).
     Tussen werk en privé heb ik maar zoveel tijd om te besteden aan hobby’s. Dus een beetje geduld a.u.b. 😉

 • Elly Geenjaar

  Ik heb alles al af alleen de blaadjse moet ik nog doen, maar het is je vergeven hoor nadat ik dat prachtige werkstuk van Pippi zag, mijn hemel wat mooi.