Geïnspireerd

Patronencollectie: Halloween

Amigurumi patronen vinden is niet moeilijk. Ze zijn bij de vleet te vinden op het web, zowel gratis als betalend. Er bestaan heel wat websites en blogs die patroontjes verzamelen (mijn favoriet blijft steeds Ravelry).
Toch had ik graag een nieuwe categorie geïntroduceerd op mijn blog: De Patronencollectie. In de patronencollectie zal ik telkens een 9-tal gratis patroontjes naar voor brengen passend in een bepaald thema.

En het thema dat de spits mag afbijten is: HALLOWEEN.

 1. Een lief klein spookje van Lionbrand om het huis mee te versieren. Het patroon is te vinden op de website van Lionbrand (account nodig, maar volledig gratis!).

 2. Deze niet zo enge (om niet te zeggen schattige) vogelverschrikker werd ontworpen door K4TT. Het patroon is gratis te vinden op haar website Fiber Doodles.

 3. April Draven’s Jack Skeleton uit de Disney klassieker “Nightmare before Christmas” is een pareltje! Maak hem zelf met het gratis patroon op haar website.

 4. Het patroon voor deze heksenpop, ontworpen door C.L. Halvorson kan gratis gedownload worden via Ravelry (account nodig, maar volledig gratis en ZEKER de moeite waard!).

 5. Monster door Jackie Laing kan gratis verkregen worden op haar website A[mi]dorable crochet

 6. Het monster van Frankenstein door Ann D’Angelo. Het patroon in PDF kan hier gratis gedownload worden.

 7. Deze afgehakte vingers kan je zelf haken m.b.v. Regina Rioux Gonzalez’s gratis patroon, te vinden op haar blog Monster Crochet

 8. Het weerzinwekkende, angstaanjagende monster uit H.P. Lovecrafts Cthulhu mythologie wordt schattig met deze amigurumi van Becky Travis. Vind het patroon op haar website Instructable

 9. Amigurumi spin door Jennifer Rosenfield. Het patroon is gratis te downloaden in PDF formaat via Ravelry.

En dit was de eerste patronencollectie! Hopelijk zitten er een paar patroontjes bij die je leuk vindt en nog niet kende.
Alle patronen zijn in het Engels geschreven, maar ik heb al een aantal makers gecontacteerd om een vertaling te mogen maken!

Suggesties voor een volgende patronencollectie hoor ik graag!

Groetjes,
Charlotte

8 Comments

 • Coby kammeraat

  Wat een ontzettend leuk idee, dank je wel!!!Scheelt inderdaad een hoop zoekwerk. Ik ben van plan om zelf wat kerstkaarten te maken, dus moet ik op zoek naar leuke ” platte” kerstvoorstellingen ( gehaakt) die op een kaart kan plakken.Misschien zijn er meer mensen met die plannen en is dat een idee voor de volgende keer?

 • Jann

  Heel leuk Charlotte, en nog leuker wordt het als ze in het Nederlands zijn vertaald 🙂

  Fijn weekend, liefs Jann