Gemaakt

Ta-daa: Smurf

Wow, ik ben super blij met alle leuke reacties die ik op mijn half afgewerkte smurf heb gekregen! Dank je wel allemaal. Een paar mensen vroegen mij zelfs al naar het patroon, terwijl hij nog niet eens af was 😀 . Ik vind het enthousiasme héél leuk!

Vandaag heb ik het smurfje afgewerkt!
Hij is zo’n 18cm hoog en ik vind hem veel beter gelukt dan ik zelf eigenlijk had verwacht.


  

Het mutsje heeft me toch nog pijnlijke vingers bezorgd om hem zo acuraat mogelijk te krijgen. Na de 6de poging was het raak. Het is niet perfect, maar ik vind dat hij toch vrij goed lijkt op de smurfentekeningen van Peyo.

Ook op de schoentjes ben ik kei-trots. De vorm is super goed gelukt. Net kleine klompjes 🙂

Het wippende achterste is ook zoals ik het wou. Als je van opzij kijkt maakt zijn rug bijna een S-beweging.

Voor de armpjes heb ik even moeten nadenken hoe ik het zou doen. Een smurf heeft normaal 3 vingers en een duim, maar vingers haken is niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk besloot ik het bij een duim te houden, maar te gaan voor een meer ovale vorm voor de arm dan helemaal rond.

En dan het gezichtje.
Ik wou eerst wiebel oogjes gebruiken. Die zagen er wel leuk uit, maar het enige wat mij stoorde is dat smurfen ovale ogen hebben en geen ronde. Vooraleer ik dus definitief voor de wiebeloogjes koos, probeerde ik eerst de ogen te haken, en dat resultaat vond ik veel beter.
De mond heb ik gewoon erop genaaid met zwarte draad.

  

Wat vinden jullie van het eind resultaat?

Ik ben van plan het patroontje voor de smurf uit te schrijven, maar geef me wat tijd!

Groetjes,
Charlotte

31 Comments