Gemaakt

*Across the Rainbow Bridge*

Deze laatste maand ben ik bezig geweest met een project dat al een tijdje op mijn lijstje stond: Een granny-stripe deken.
Het doel voor deze deken is om mijn voorraad wolletjes een beetje uit te dunnen. Ik heb zoveel verschillende ballen met kleurtjes liggen en ik wil een beetje plaats maken in mijn zakken en dozen met wol om nieuwe wol te kunnen kopen.

De bovenstaande foto toont de kleuren die ik uit mijn voorraad had gekozen. Je zult 14 verschillende tinten tellen, geordend in ware regenboog stijl.
Ik was heel blij met hoe deze kleurtjes bij mekaar pasten, maar toch had ik het gevoel dat er wat teveel blauwe tinten waren, zodat mijn regenboog een beetje asymmetrisch werd. Een bezoekje aan een wollenwinkel verhielp dit euvel ;). Ik voegde nog 3 tinten toe, om de andere kant van de regenboog wat aan te vullen: een tint oranje, een eigeel kleur en een licht appelgroene kleur.

Veel beter, vind je niet?

Zoals ik al zei is mijn plan voor deze wolletjes om een reuzegrote granny stripe deken te haken. Eentje zoals Lucy van Attic24, volgens dit patroon.
Ik hou echt héél erg van Lucy’s dekens en alle dekens gemaakt in haar naam, maar persoonlijk vind ik deze aaneenrijging van kleuren een beetje te zwaar voor de ogen, een beetje te chaotisch naar mijn smaak. Dus mijn plan is om elke streep kleur af te wisselen met een streep wit, om het wat op te frissen.

Gisteren haakte ik de laatste steken van de eerste set van 17 kleuren en besloot dat dit een goed moment was om jullie erover te vertellen 😉

Ik begon met een ketting van 203 lossen met een haak van 4,5mm, wat ongeveer een breedte van 130cm geeft. Dan haakte ik 4 rijen wit voor ik begon met mijn eerste kleur. Na twee rijen kleur, volgt dan telkens 2 rijen van wit.

Wil je zien hoe het er nu al uit ziet, met alle 17 kleurtjes?
Ik kan je wel vertellen dat ik heel blij ben met hoe het er nu al uitziet. Zo kleurrijk, maar toch niet te fel of schreeuwerig.

Nieuwsgierig?

Oké, oké, ik zal stoppen met plagen en jullie al een voorsmaakje geven 😛

Prachtig, vind je niet? Ooooh, dit deken wordt echt fantastisch 🙂

Mijn plan is om de reeks van kleuren 4 maal te herhalen, want 1 reeks meet ongeveer 54cm en ik wil een lang deken maken van ongeveer 2 meter. Dus als ik goed heb gerekend, dan zullen 4 herhalingen plus een rand ruim voldoende zijn 🙂

Eentje af, nog 3 en de rand te gaan!

7 Comments

 • Coby kammeraat

  Dit wordt/is echt een geweldige deken!!! En het gaat waarschijnlijk ook ” lekker” snel? Groetjes coby

 • Geesje

  wat een ..prachtige…kleuren…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  en een goed idee om het in rijen te haken
  op deze manier is het meteen klaar
  succes met de volgende rijen
  groetjes Geesje

 • Ingrid

  wat een leuk idee! Mijn oudste zoon is dol op de regenboog, dus dit iets dat zeker in de smaak zou vallen. Het jouwe ziet er super uit!