Gemaakt

Terug beginnen

Gisteren heb ik een haakwerkje van onder het stof gehaald waar ik al in juni mee was begonnen.

Er zijn zo een paar projecten waar ik ooit eens met vol enthousiasme mee ben gestart, maar dan, om de één of andere reden, werden ze verwaarloosd of zelfs vergeten. Maar nu heb ik met mezelf een afspraak gemaakt (Nieuwjaarsresolutie?) om toch eens een paar van die projecten af te maken. En het eerste project dat aan deze eer te beurt valt is deze.

Ha, jullie weten waarschijnlijk niet wat dit project eigenlijk moet voorstellen? Voor ik het vertel ga ik jullie een kleine mozaïek tonen van foto’s die me inspireerden bij het bedenken van dit project.

Delftse Uil – Prachtige zeshoek kussen van Rettgrayson – Tas in Delftse kleuren
Vintage Union Jack vlag – Zeshoek sloffen van SilverMoonThreads – Simplicity Afghan van SummerGirlfriend
Zeshoek laarzen van madamecamcam – Sunny Shoulder Bag – Mammy bag van FleurDesPrairies

Moest het je niet zijn opgevallen, de terugkerende thema’s in de mozaïek zijn: (1) zeshoek; (2) (vintage) rood/blauw/wit; en (3) tas. Combineren we de drie dan krijgen we een Hexagon Vintage-feel Bag. 😉

Dus, mijn idee is om een schoudertas te maken met zeshoeken in rood, donker blauw en gebroken wit.
Voor de constructie zal ik proberen de ontwerpen van deze twee tassen te combineren.

Het patroon voor de linkse tas verscheen in het tijdschrijft Crochet Today! in maart/april 2009; terwijl de rechtse tas een origineel ontwerp is van FleurDesPrairy op Ravelry.
Dus ja, voor geen van beide tassen heb ik een eigenlijk patroon, dus dit wordt impoviseren 🙂

Nu, ook al hou ik van de constructie van beide tassen, ik was niet volledig te vinden voor de gebruikte zeshoeken zelf. Daarom koos ik een zeshoek uit een ander patroon, namelijk de Hexagon Boot Slippers.

Toen ik het project gisteren terug vond, telde ik dat ik al 11 zeshoeken had gemaakt en volgens mijn patroon zou ik er 30 nodig hebben.
Het eerste wat ik deed was opnieuw een volledige zeshoek haken om terug voeling met het patroon te krijgen. En dan haakte ik alle centra van de rest van de benodigde zeshoeken.

Hopelijk hou ik het nu vol en maak ik alle zeshoeken af. En dan komt de spannende taak om het geheel in elkaar te zetten. Geen idee of het combineren van deze twee ontwerpen gaat lukken. In mijn hoofd wel, maar deze volgt niet altijd de realiteit ^_^ .

En daarna, eenmaal het haakwerk van de tas af is, zal ik deze moeten voeren. Ik denk dat een tas als deze wel een voering verdiend.
Ik heb nog nooit genaaid, dus ik heb er wel een beetje schrik voor. Ik zie het al voor me, beëindig ik eindelijk zo’n groot project en dan verpest ik het door iets fout te doen bij het voeren <_< Maaaaaar, dat zijn zorgen voor later... Eerst het haakwerk 😀