Gemaakt

Eindelijk iets nuttigs!

Dat is iets wat mensen die de amigurumi gekte niet snappen nu zouden kunnen zeggen. Want ja, deze keer heb ik eens iets gemaakt dat ook gebruikt kan worden, i.p.v. enkel in de kast kan worden gezet 😉

Deze horizontaal gestreepte sjaal is fantastisch!
Ik ben GEK op de kleuren en het voelt heel fijn rond mijn nek. Hij is net lang genoeg, perfect voor een winderige lente dag.

Deze sjaal wordt gemaakt met katoen, zodat het koel aanvoelt rond de nek.
Persoonlijk gebruikte ik Wibra Nova glanskatoen in roze (2950), fuchsia (1646) en marine blauw (65426). Het diepe paars is merkloos katoen dat ik kocht bij de opendeurdag in januari van Bart & Francis.

Het patroon voor deze sjaal is van Pierrot, mijn favoriete plaats voor Japanse patroontjes, en het is helemaal gratis. Het is een heel simpel patroon, met toch voldoende variatie, een andere steek per rij, zodat het niet saai wordt.
Het originele Japanse patroon kun je hier vinden. Het wordt volledige beschreven in de standaard haaksymbolen, dus je hoeft geen Japans te kennen. Er is ook een Engelse (met woorden) vertaling beschikbaar hier, maar je zult je wel moeten aanmelden om het te kunnen downloaden.
Wanneer je beslist om de Engelse versie te gebruiken, dan zou ik toch aanraden om het Japanse schema er toch bij te houden, want de beschrijving kan soms wat verwarrend zijn.

Heb ik hier ooit vermeld hoeveel ik van Pierrot’s patronen hou? Ze hebben echt heel veel schattige (かわいい kawaii!) projecten en allemaal gratis! De meeste zijn wel vooral in het Japans beschikbaar, maar wel telkens met een schema, dus toch gemakkelijk te maken zonder enige kennis van het Japans!