Gemaakt

Haruko (陽子) & Tsukiko (月子)

Mijn moeder is dol op de eerste Kokeshi die ik maakte. Ik heb haar al een paar keer gezegd dat ze de mijne mag hebben, maar ze blijft weigeren. Deze laatste paar dagen heeft ze er echter weer een paar keer over gehad en nu besloot ik om deze keer een nieuwe voor haar moederdag te maken.

Het initiële plan was om 3 kokeshi in 3 verschillende kleuren en met 3 verschillende haarstijlen (geen knotjes, 1 knotje, 2 knotjes) te maken, maar omdat ik geen derde kleur naar mijn goesting vond, besloot ik het op 2 te houden (misschien toch iets realistischer 😉 ). Het werd een roze kokeshi met 1 knotje en een babyblauwe kokeshi zonder knotje.
Hier zijn de zusjes Haruko (陽子 – Zonneking) in roze en Tsukiko (月子 – Maneking) in blauw.

Deze zusjes lijken veel op elkaar en komen ook héél goed overeen.
Helaas, door een wrede speling van het lot kunnen de twee alleen in de korte uren van zonsopgang of zonsondergang elkaar ontmoeten. Daarna moet Haruko terugkeren naar het land van de zon, terwijl Tsukiko terug moet naar het land van de maan… Tot de volgende zonsopkomst of -ondergang.

    

Dit project was ook mijn eerste huiswerk voor de HPKCHC waarover ik je in een vorige post vertelde. Ik diende dit in als huiswerk voor Potions. Daar was de opdracht de volgende:

The heart of potions is taking many disparate elements and melding them into a greater whole. For this assignment, you will do the same thing with fiber.

Option One: Knit or crochet something that uses at least three different colors of yarn (different shades of the same color are acceptable, as long as they are visibly different, professor’s judgment applies). Colorwork, multiple strands held together, and stripes are all allowed – be creative!

Option Two: Knit or crochet something that has at least three pieces that have to be seamed together. Before and after pictures are required for this option

Option Three: Spin a skein of yarn (3oz minimum) that combines three different types of fiber, or has three plies.

Bonus points for relating your three disparate elements to specific potions ingredients, and for really wowing the professor

    

Het huiswerk werd aanvaard en nu duimen dat de mama blij zal zijn met haar Kokeshi 🙂