Gemaakt

Gryffindor mutsen

Nadat ik de Harry Potter-sjaals op mijn Addi had afgemaakt, had ik nog wat van het gebruikte garen over en nog steeds goesting om dingen op mijn machine te maken. En wat past beter bij een sjaal dan een muts?
Dus begon ik te experimenteren met configuraties van kleurenstrepen met de restjes van de Gryffindor kleuren.

Omdat ik niet genoeg over had om een muts helemaal in de opgegeven huiskleuren te maken, koos ik een grijs garen uit mijn voorraad als basiskleur. En dit deed me denken aan de Hogwarts afdelingscardigans uit de Harry Potter-films. Deze zijn voornamelijk grijs met alleen een fijn streepje in de huiskleuren aan de zoom en mouwboorden.
En dit was alle inspiratie die ik nodig had voor deze eerste muts, waarvoor echt maar een heel klein beetje van het overgebleven gekleurde garen nodig was.

Het resultaat van de eerste muts beviel me goed, maar aangezien ik nog aardig wat gekleurd garen over had, besloot ik om wat gedurfdere kleurstrepen te maken, wat resulteerde in deze tweede muts, die er ook best goed uitziet.

Maar toch denk ik dat ik de voorkeur geef aan de effen huiskleurige look, zonder het grijs, althans toch voor een muts. Daarom besloot ik wat dieper in mijn wolvoorraad te graven naar de overschotten van toen ik de Weasley Sweater voor mijn peetdochter maakte.
Dit rode garen is echter erg fijn, dus niet bepaald geschikt voor gebruik in de wolmolen. Tenminste niet als je het enkel gebruikt, dus in plaats daarvan heb ik geprobeerd of de machine het dubbel vastgehouden garen zou kunnen gebruiken. En dat deed het! Hoewel, ik moest erg waakzaam zijn bij het draaien van de zwengel om ervoor te zorgen dat elke naald beide strengen oppakte, maar langzaam werken werkt ook, met dit mooie eindresultaat!

En zo had ik nog een mooi aanvulsel bij mijn Harry Potter-sjaals als kerstcadeau. Maare, zo enkel Gryffindor mutsen was niet goed genoeg voor mij… Maar wat ik nog uit mijn duim zoog, of beter van mijn machine draaide, lezen jullie een volgende keer!

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: