Gebeurd

Dezer dagen #20

Hallo, hallo!
Ik hoop dat jullie allemaal een prettige, gezellige kerst hebben gehad! Ik ben eigenlijk hier om eindelijk eens te vertellen over mijn drukke, maar zo leuke november maand!

De maand begon met de herfstvakantie, waarin ik twee nichtjes voor een nachtje over de vloer kreeg en ook al was het een kort logeerpartijtje, bij tante Charlotte is dat sowieso altijd goed gevuld, lol.
Er is sowieso energie genoeg dankzij een stevig ontbijt boordevol suiker (a.k.a. verloren brood) om daarna met de strijkparels te spelen, deze op zolder te gaan strijken waar ook een groot Playmobil circus staat waar altijd eens moet mee gespeeld worden en dan nog een leuke wandeltocht door het bos.

De week daarop trok onze Harry Potter leesclub voor 5 dagen naar Londen!
Ondertussen hebben we al alle boeken en films samen gelezen en gekeken. Eerst zeiden we al lachend: “En nu moeten we gewoon nog eens naar het toneel hé.”
Maar ziet, dat al lachend werd al snel serieus!

De eerste keer was het een echt magische ervaring, dat toneelstuk, maar de tweede keer al even zo. Het was ondertussen wel al bijna 5 jaar geleden, dus ook al wist ik nog veel, ik was ook al enorm veel vergeten en was nog steeds verrast en enorm onder de indruk.

Zoals de eerdere foto’s al aangaven deden we natuurlijk meer in Londen dan alleen dat toneelstuk gaan zien.
Londen was al volledig in de kerstsfeer, die we gretig hebben opgesnoven. Zowel via onze ogen als onze magen!
Mijn portefeuille werd ook een aantal keer geopend in een paar van Londen’s meest bekende boekenwinkels, zoals The Forbidden Planet en één van de Waterstones, waar ik een gesigneerd exemplaar van The Bone Season van Samantha Shannon scoorde.
Samen scoorden we ook goedkope tickets voor de Wicked musical! Enorm tof, hoewel ik nu wel meer had verwacht van die draak, lol. Een beetje verwend door het getover bij The Cursed Child denk ik 😉 .

We trokken ook een dagje naar Oxford met de trein, waar we niet alleen te voet de stad verkenden, maar ook een bezoek brachten aan Magdalen College en de Bodleian Library.
Echt een heel toffe stad! Ergens helemaal anders dan ik had verwacht, en ergens ook weer helemaal niet. Ik kan moeilijk beschrijven wat ik anders had verwacht, want in essentie is het echt een studentenstad (ziet al die fietsen) omringt door prachtige architectuur – zoals Leuven of Gent bij ons – en enorme prachtige parken.

Onze laatste dag in Londen vulden we met een wandeling langs te typische Londense attracties.
Tot nu toe hadden we steeds schitterend, zonnig weer gehad, zoals je kunt zien op de foto’s in Oxford, maar deze laatste dag was heel mistig. Ik vond dat ook wel iets hebben en past op één of andere manier wel bij Londen.

Het weekend daarop trok ik met een vriendin op citytrip naar Antwerpen! Reden was het concert van Nightwish dat eindelijk, na de vele uitstellingen door corona, kon doorgaan.
Zo zalig!!

Tussendoor deed ik ook nog een gastronomische wandeling en een scoutsfestijn, kocht ik een breimolen, produceerde mijn gsm genoeg warmte om een ei op te bakken en ging ik toch ook een paar daagjes gaan werken, lol. Echt een heel leuke, goed gevulde maand dus (op dat van de gsm na, dan).
December is in contrast iets rustiger, in de zin dat ik veel minder uithuizig ben, maar net ook minder rustig door de feestdagen en alle eind-van-het-jaar dingen die daar bij komen te kijken.

Langs deze weg wens ik jullie ook al alvast een heel gelukkig nieuwjaar en een schitterend 2023!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: