Gelezen

Leeslog november 2020

Voor mijn leeslog van november wou ik iets doen met mijn spiksplinternieuwe stickers van de Action. Die kocht ik natuurlijk nog van voor de sluiting en ik was er eigenlijk voor een totaal andere reden, maar ja, jullie kennen dat waarschijnlijk wel.
De stickers die ik kocht zijn de decotime stickervellen, maar het assortiment van de action veranderd zo vaak zo snel, dat de kans groot is dat de ontwerpen ondertussen alweer veranderd zijn…

Nu, terug naar mijn leeslog. De stickers die ik wou gebruiken waren herfstige stickers, maar in ietwat atypische pastel kleurtjes. Ik wou in de eerste plaats de grote paraplu sticker gebruiken als basis en de rest zou wel volgen.

En inderdaad, met het snuisteren tussen mijn materialen, kwam de opzet van de pagina’s vrij spontaan samen.
Ik vond tussen mijn papiertjes een mooi pastelblauw patroontje dat ik mooi vond staan met de sticker. Als tegen gewicht gebruikte ik ook nog een bruin papiertje en tussen mijn washi tapes vond ik een licht bruine tape met geschreven tekst voor nog dat extra accent, samen met nog meer stickers van hetzelfde vel.

Om te schrijven gebruikte ik een bronskleurige stilo, ook ooit eens uit een set van de Action, en een pastel blauwe gelpen, ook – je raadt het al – uit een set van de Action.
Ik zweer je, ik ben niet betaald voor de reclame 😉

Oh ja, en op de foto kan je waarschijnlijk ook wel zien dat er ook gewone plakband in de plooi is geplakt. Dit komt omdat mijn boekje eigenlijk vol was en ik een nieuw boekje ging moeten beginnen. Ik wist al eventjes dat dit er zat aan te komen en had uiteindelijk besloten dat ik dit niet wou en verkoos in de plaats daarvan wat chirurgie: uit een ander boekje sneed ik een bundel blaadjes, die ik dan met lijm in mijn huidige leeslog plakte. Helaas blijkt de lijm niet voldoende en moet ik soms nog wat voor extra stevigheid zorgen met plakband. Uiteindelijk stoort mij dit niet erg en ben ik blij met de beslissing om alles van 2020 in één boekje te houden, ook al is het een Frankenstein-boekje geworden ondertussen 😉

De vervolgpagina’s decoreerde ik dan in dezelfde stijl, met dezelfde papiertjes, hetzelfde schrijfmateriaal en stickers van hetzelfde stickervel. De beslissing om nog wat meer bruin papier te gebruiken en daarop te schrijven vind ik echt een tof resultaat geven.

De bladzijden met de individuele gelezen boeken en mijn gedachten daarbij bleven vrij simpel, gebruik makend van hetzelfde schrijfmateriaal om het kleurenpalet consequent te houden.
Bovenaan de bladzijden schreef ik zoals steeds de maand en gebruikte hierbij dezelfde combinatie van geschriften in brons en pastelblauw zoals op het voorblad.
De kaders met mijn recensies zijn gewoon in brons getekend, met afgeronde hoeken zoals gebruikt bij het bruine papier. Daarna ging ik er nog eens over met de pastelblauwe gelpen voor een extra kleurinjectie. Ge ziet ook, ik heb geen al te vaste hand, al is een deel wel te wijten aan het feit dat de voorgaande bladzijden met stickers en papiertjes ervoor zorgen dat het schrijfoppervlak niet altijd schoon effen is 😉

En hier al een voorsmaakje voor december. Natuurlijk helemaal in winter/kerst sfeer!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

  • zwartraafje

    Ik zou zelf ook aan het opereren gaan om toch maar alles van hetzelfde jaar in één boekje te krijgen hoor. Het is ook goed gelukt. Zeker geen gevalletje Frankenstein dus. Die Action-stickers zijn inderdaad super tof. Dit jaar ben ik daar misschien drie keer geweest (voor de lockdown) en sindsdien niet meer. Mijn nicht nam wel af en toe wat voor me mee maar dat waren dan doorgaans basisdingen zoals een plakroller of blanco kaarten. Ik kijk dus heel erg uit naar het moment waarop ik weer tussen hun stickers en zo kan gaan rondsnuisteren.

%d bloggers vinden dit leuk: