Gemaakt

Athena trui

Nadat ik nog een Bulle had afgewerkt, stopte ik een tijdje met handwerken. De zomermaanden waren vrij druk en, niet te vergeten, extreem heet, dus had ik eigenlijk weinig zin in breien of haken of ook maar iets met wol te doen. Maar dan begon het ergens eind juni toch weer te kriebelen. Zo herontdekte ik een impuls aankoop van een tijdje terug: een voorraadje katoen uit de Zeeman.
Ik herinnerde me nog dat toen ik deze wol kocht er wel een plan voor had, maar ik kon het me niet meer herinneren. Ik had het ook nergens opgeschreven, dus ja, dan maar iets nieuws bedenken hé.
Wat zoeken op Ravelry, bracht me deze Athena trui van Drops Design onder de aandacht.

© Drops Design 161-9 Athena

Het patroon is bedoeld voor Drops Paris garen, wat ook een 100% katoengaren is. Mijn stekenproef kwam wel niet helemaal gelijk uit met de Zeeman Cotton, maar ik kon dit eenvoudig aanpassen door een maatje small te breien, in plaats van mijn gewoonlijke medium.

   

Toen ik er aan begon, betwijfelde ik eigenlijk toch of dit een mooie, draagbare trui ging worden. Ik had gevreesd dat het totaal onflatterend ging zijn, maar ik was toch aangenaam verrast. Heel blij met deze nieuwe trui in mijn kast, perfect voor een wat koelere zomeravond of beginnende lente- of herfstdagen 🙂


De details
Patroon: 161-9 Athena Jumper door DropsDesign
Wol: Zeeman Cotton in kleur #27
Breinaald: 5,0mm voor de basis & 5,5mm voor de ribbels
Mijn stekenverhouding: met 5,5mm: 10cm² = 15steken x 25rijen
Maat: Small
Hoeveelheid wol: 554 gram of 818 meter
Ravelry project: Athena trui

2 Comments

  • zwartraafje

    Heel mooi. Zowel de kleur die je hebt uitgekozen als de details die er in verwerkt zijn. Ik heb precies wel het idee dat die nog meer opvallen in een lichter kleurtje zoals dat van de bovenste foto.

%d bloggers vinden dit leuk: