Gebeurd,  Gelezen

Boekenfestijn buit

Boekenfestijn '16 01

Vorige week vrijdag ging ik geheel onverwacht naar het Boekenfestijn in Kortrijk.
Die vrijdagmorgen ontdekte ik dat het Boekenfestijn in Kortrijk was van donderdag tot zondag. Ik sms’te mijn nichtje, die mij doorverwees naar mijn tante, die mij liet weten dat ze al van plan waren om die namiddag te gaan en dat er nog een plaatsje vrij was in de auto. Zalig!

Ik had mezelf niet echt grenzen of een koopverbod opgelegd, maar ik had niet echt verwacht dat ik zo veel mee zou hebben Die prijzen zijn daar veel te aanlokkelijk en ik heb mij niet kunnen inhouden. Maar liefst 10 boeken gingen met mij mee naar huis. *bloos bloos*

Boekenfestijn '16 02

Ik was ook aangenaam verrast dat er ook Engelstalige boeken te koop waren. Zeer aangenaam, maar dat heeft niet direct geholpen om de aankopen wat in te perken. Uiteindelijk kocht ik 6 boeken in het Nederlands en 4 in het Engels, dit alles samen voor de luttele prijs van €57,90. Valt toch mee, niet? Nog geen €6 per boek. Kan ik mee leven 😉

De warlock van Michael Scott was het eerste boek dat in mijn tas verdween. Dit is boek 5 uit de reeks over de Onsterfelijke Nicolas Flamel. De eerste vier boeken heb ik heel graag gelezen, maar de reeks was ik een beetje vergeten, omdat ik te lang moest wachten op het volgende deel. Toen ik dit boek zag liggen was ik zelfs niet helemaal zeker of ik deze al had of niet. Omwille van de prijs kocht ik hem toch en ik had geluk, ik had hem nog niet. Ik moet me dringend weer eens verdiepen in deze leuke reeks.

Een lied voor Achilles van Madeline Miller was dan weer een toevallige interesse. Ik werd eerst aangetrokken door de goudkleurige, blinkende kaft. Dan zag ik het stickertje met “Het beste boek dat ik het afgelopen jaar gelezen heb” J.K. Rowling. En ja, met zo’n naam die het boek aanraadt moet ik wel eens kijken wat het is. En dan pas zag ik dat het een verhaal was over Griekse mythologie, meer bepaald de legende van Achilles. Verkocht!

Bij het zien van Noah Barleywater gaat er vandoor van John Boyne was ik meteen verkocht. Ik had het boek al bij verschillende van mijn vrienden op Goodreads zien passeren, met positieve recensies. Meer heb ik blijkbaar niet nodig.

Ook bij Duisternis van Gillian Flynn was de kaft mijn aantrekkingskracht. De covers van de boeken van Gillian Flynn zijn toch heel herkenbaar. Ik heb nog niks van haar gelezen, maar heb wel de film Gone Girl, gebaseerd op haar boek, gezien en deze vond ik heel goed. Deze duisternis lijkt mij ook een keileuke thriller.

Het spoor van de Amazones van Anne Fortier kocht ik omdat mijn tante er zo enthousiast over was. Bovendien gaat het weer over een aspect uit de Griekse mythologie. Dat is toch wel iets dat me altijd kan overtuigen.

Het laatste Nederlandstalige boek dat ik kocht was Vergeten Dagen van Eveline Vanhaverbeke. Toeval wou dat ik die ochtend nog maar net over dat boek had gelezen en toen ik het zag liggen, het laatste zichtbare exemplaar, wilde ik het direct mee nemen. Ik had me ook al eens voorzichtig voorgenomen wat meer van Vlaamse auteurs te lezen, gezien dit hele internet gebeuren je toch sterk naar Amerikaanse boeken duwt. Lijkt me al een goed begin. Bovendien speelt het boek hem af ergens in West-Vlaanderen en is het een thriller waarvan de korte inhoud me alvast enorm aanspreekt. Genoeg verantwoordingen dus om het mee te nemen!

De eerste Engelstalige boeken die in mijn zak verdwenen waren Pure en Fuse van Julianna Baggott. Dit zijn de eerste twee delen uit de Pure-trilogie en ze deden bij mij direct een belletje rinkelen. Na de Hunger Games was ik helemaal in de ban van boeken over dystopische werelden en bij mijn vele kliksessies op Goodreads was ik deze tegen gekomen. Geïntrigeerd werd het eerste deel direct op mijn ’te lezen’ lijst gepind. Dat ik deel 1 en 2 nu op het Boekenfestijn tegen kwam aan een spotprijsje was alle reden die ik nodig had om ze meteen te kopen.

Dat ik The Observations van Jane Harris kocht is volledig door mijn tante. Ik was het boek voorbij gelopen, maar mijn tante begon dan de korte inhoud voor te lezen en ik was meteen verkocht. Ondertussen was ik al volledig losgegaan, dus nog een boek er bij kon wel geen kwaad meer.

Burial Rites van Hannah Kent staat al heel lang op mijn radar. Toen hij net uit was werd er veel over gesproken op internet en iedereen was heel lovend. Dat dit boek met mij mee ging naar huis stond zelfs niet onder discussie!

En dat zijn ze, mijn tien aankopen op het Boekenfestijn. Ze passen net allemaal samen in één vakje van mijn Kallax kast 😉
Zit er iets tussen dat jullie interesseert? En gingen jullie al eens naar het Boekenfestijn?

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

  • Geesje

    Hoi, Charlotte, vroeger ging ik vaak, maar dus al heel lang niet meer , kan mij niet inhouden, ze staan dan te pronken in de kast, en lezen ho maar !!!!!!!

  • zwartraafje

    Wat leuk dat je zoveel boeken tegenkwam die je aanspraken. Ik ben zelf vrijdag naar het Boekenfestijn in Mechelen geweest en ben vrij kritisch geweest. Hierdoor heb ik welgeteld één boek bij om uit te proberen terwijl ik er eigenlijk niets van weet. Verder was ik heel erg gelukkig toen bleek dat er twee vervolgdelen lagen uit een serie waarvan ik bij het vorige Boekenfestijn het eerste deel kocht. En ik kocht het enige boek uit de Stephanie Plum-serie dat ik nog niet in mijn bezit had. Vier boeken voor net geen 14 € dus dat vond ik wel een mooie deal.

  • Hilde

    Mooie boekenbuit die je op het Boekenfestijn hebt gevonden :-). Ik ga ook heel graag naar het Boekenfestijn en stel meestal een budget voorop. Op het einde sorteer ik dan vaak die boeken, die ik ècht wil kopen. John Boyne’s Noah Barleywater…moet denk ik een erg grappig verhaal zijn, ik heb ook getwijfeld. Van Evelien Vanhaverbeke heb ik ‘De kleur van de sterren’ gekocht op de gewone boekenbeurs (nog niet gelezen). Engelstalige boeken zijn nog een uitdaging voor mij. Ik doe dit jaar ook mee aan de Verbeelding Book Challenge :-).

%d bloggers vinden dit leuk: