Gemaakt

Keuzestressssssssss

Een tijdje geleden vroeg ik jullie mijn volgend breiproject te helpen kiezen.
Het plan was om de poll een kleine week open te laten, om dan in het weekend al aan mijn nieuwe project te kunnen beginnen, maar ja, de tijd is weer eventjes van mij weg gelopen waardoor ik de poll slechts gisterenavond sloot.
De winnaar? Zie zelf:

DS 00

Jawel, de omslagdoek Dream Stripes droeg de grootste voorkeur en daar ben ik bijzonder blij mee 😀 .

© lilofil
© lilofil

En wie dacht dat mijn dilemma nu wel van de baan zou zijn, heeft het mis. Jawel, het wat van het project is beslist en daar ga ik niet meer van afwijken. Maar het hoe, meer bepaald welke kleuren, dat blijkt weer nieuw voer voor mijn twijfelende aard.
Miljaar, wat word ik toch ambetant van mezelf! Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat ik altijd, maar dan ook altijd, bij alles en nog wat blijf twijfelen? Nondepie!

Laat mij even de situatie waar ik me gisterenavond in bevond schetsen.

Toen ik de resultaten van de poll had bezien en goedgekeurd, haalde ik vol moed en goesting mijn doos Drops Alpaca boven. Ik dacht dat ik er eens rap zou kunnen invliegen, want ja, het patroon stond vast en de wol stond vast, dus leek het mij maar een kwestie van naalden en wol boven te halen en te beginnen. Ah ja!
Tot ik de doos opende…

DS 01

*slik* Ik was even vergeten dat ik redelijk veel en diverse kleurtjes had. En dat elk kleurtje wel iets heeft. Ugh, dit zal toch niet zo gemakkelijk zijn. Misschien als ik ze uit de doos haal?

DS 02

Jah, veel keuze, hé? *zucht*

Bon, oké, laat mij dit even analytisch aanpakken.
Afgaand op de projecten op Ravelry zou ik van het hoofdkleur 2 bolletjes nodig hebben en van het contrastkleur slechts 1. Oké, van welke kleuren heb ik 2 bolletjes?

DS 03

Oké, oké! Paars is mijn lievelingskleur en donker vind ik mooi contrasteren met wit, dus ziet deze combinatie eruit als de winnaar als ik 2 kleurtjes wil gebruiken.

DS 04

ALS ik 2 kleurtjes wil gebruiken. Daar bedacht ik weer iets. In mijn hoofd verscheen prompt het beeld van de streepjes in 2 kleuren en de kanten rand in een ander kleur. Ja, dat lijkt mij ook wel iets en dan, dan zijn de opties groot. Héél groot…

Wat als ik één van de paarse bolletjes door een mooi okergeel vervang? Want oker en paars vind ik mooi en vintage.

DS 05

Of ik kan ook het wit vervangen door parelgrijs, want grijs en geel is ook zo’n mooie combinatie.

DS 06

Hmm, en misschien is jeansblauw dan beter dan dat rood-paars?

DS 07

Of ik kan meteen ook gewoon voor een klassieker gaan?

DS 08

Of, of, of….
Je snapt het plaatje wel. Gisterenavond heb ik tot mijn maag begon te knorren met mijn wolletjes gespeeld en ze in verschillende groepjes van 3 gelegd. Van opzetten is niks in huis gekomen.
Het blijkt maar weer dat mijn systeem crasht bij te veel mogelijkheden. Ik heb bijzonder veel last van keuzestress en dat is echt am.be.tant, jong! Tis een ziekte mensen, serieus! Een luxeziekte, maar toch.

Maar allé, door mijn gedachten en foto’s hier eens neer te zetten, denk ik dat ik mijn keuze heb gemaakt.
Zie je hoe ik hier nu weer ‘denk ik’ voor typ? Tss, altijd dat gaatje open laten, é. Neen! Ik heb mijn keuze gemaakt. Ja, Charlotte, ja!

Ik ga eens buiten mijn comfort zone treden en een kleurenpalet kiezen, waar ik normaal, als ik niet een ganse avond had verdaan met twijfelen, nooit zou zijn bij gekomen:

DS 07

Oker en parelgrijs voor de streepjes, jeansblauw voor de rand.

Oef. *zucht* Zware bevalling, maar nu kan ik eindelijk stressvrij opzetten!

Groetjes,
Charlotte

7 Comments

 • vercaemer monique

  Ik zie al uit naar het resultaat!

  Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Jet

  Leuk Charlotte, al kijkend maakte ik precies dezelfde keus!
  Heel benieuwd hoe het wordt!
  Veel plezier met breien!!
  Groetjes Jet

 • Gezina

  Ik was al druk aan het meestressen en meedenken. Ik koos hetzelfde fotootje! Ben benieuwd hoe het wordt!

 • Mispa

  Dat moet gewoon goed kunnen komen , ook ik maakte dezelfde keuze 🙂

 • Marja

  Haha, twijfel twijfel, heb ik zelf ook wel last van hoor! Ik denk niet dat jij daar alleen in staat