Gelezen

De Helen-trilogie van Preston & Child

Koortsdroom  Weerwraak  Twee Graven

Preston & Child zijn mijn favoriete schrijversduo sinds ergens begin de jaren 2000 en hun boeken met de excentrieke FBI-agent Aloysius Pendergast zijn mijn absolute favorieten. De 3 boeken waar ik het vandaag over zal hebben zijn respectievelijk het 10de, 11de en 12de deel uit de reeks en vormen een alleenstaande trilogie. Hoewel het handig is wat achtergrondkennis van de vorige delen te hebben, is het niet noodzakelijk om van deze boeken te kunnen genieten.

Koortsdroom, het 10de Pendergast-boek en het eerste uit de Helen-trilogie begint in Pendergasts verleden.
Samen met zijn vrouw, Helen, is hij op safari in Zambia, wanneer zijn hulp wordt ingeroepen door een nabij gelegen safarikamp om een roodharige leeuw, die wel een brokje mensenvlees lust, op te jagen en te doden. Niet alleen Pendergast, maar ook zijn vrouw is een uitstekende jager en ze gaan met plezier de uitdaging aan. Helaas, het avontuur kent een afgrijselijk einde wanneer Helen brutaal wordt vermoord en half opgepeuzeld door net die leeuw die ze aan het opjagen zijn.
Nu, twaalf jaar later, vindt Pendergast echter bewijs dat het ongeval helemaal geen ongeval was, maar dat zijn vrouw werd vermoord!
Samen met Vincent D’Agosta – nog zo’n bekend personage uit de Preston & Child boeken – gaat Pendergast op zoek naar de waarheid achter de dood van zijn vrouw. Maar gaandeweg leert hij dat hij zijn vrouw toch niet zo goed kende als hij had verhoopt.

Er staat veel meer op de achterflap van dit eerste deel, maar persoonlijk vind ik dat er wat te veel verklapt wordt. Hoe minder je weet bij het beginnen lezen, hoe beter.
Ik kan je zeggen dat het een superspannend boek is, met veel onverwachte plotwendingen en revelaties. Ook de twee vervolgen ‘Weerwraak’ en ‘Twee Graven’ zijn twee prachtige staaltjes van het schrijverstalent van Preston & Child. Naar mijn mening, absolute aanraders voor mensen die van spanning, avontuur, mysterie en een tikkeltje absurditeit houden.

2 Comments

  • katrijn

    Klinkt goed. ik ben dol op langlopende reeksen. Ik ben altijd zo nieuwsgierig wat er na het eind van het boek met het hoofdpersonage gebeurt.

  • Nanita

    Ik heb hun eerste Pendergastboek gelezen, Relic, en dat vond ik spannend en leuk om lezen (ik heb nadien ook de film bekeken, en daar heb ik vooral smakelijk om gelachen ;-)) Proficiat met de sleutels van je nieuwe woonst!! 🙂