Gemaakt

Af!!

Al héél lang beloof ik aan een nicht van mij om voor haar dochter een Pippi Langkous te haken.
Al héél lang ben ik bezig met deze Pippi.
Al héél lang ligt Pippi te wachten op wat haar nu net Pippi maakt, namelijk haar haar.

Steeds weer stelde ik het starten van de pruik uit. Steeds weer zag ik er tegenop om eraan te beginnen. Maar vandaag niet. Vandaag had ik me voorgenomen dat Pippi niet langer kaal kon blijven. Pippi moest en zou vandaag haar vlechtjes krijgen.

Weet je, het maken van de pruik zelf is niet hetgeen waar ik tegen op zag. Neen, waar ik tegen op zag was het splitsen van stengetjes wol in fijnere draadjes. Yep, daar heb ik echt weinig geduld voor 😉 . Daarom besloot ik om in stapjes te werken. Eerst een paar strengetjes scheiden, deze in de pruik weven, nog een paar stengetjes scheiden, etc.

Nadat ik de kap had gehaakt en vastgenaaid, begon ik met de eerste lading strengetjes scheiden. Deze werden dan één voor één vastgemaakt langs de haarlijn.

   

In dat stadium lijkt Pippi verdacht veel op cousin Itt uit de Addams Family 😉

Daarna werd het tijd om het haar in het midden te doen. Hiervoor heb ik eens een nieuwe techniek (voor mij) gebruikt. Ik haakte namelijk eerst een ketting van lossen, lang genoeg om van het voorhoofd naar het achterhoofd te lopen. Daarna maakte ik aan beide zijden van de ketting de strengen haar vast.

   

Daarna naaide ik de pruik vast op het hoofd, waarbij de ketting lossen dienst doet als de scheidingslijn.

En dan vlechten maar!
Het moeilijke hierbij is om twee gelijke vlechten te krijgen op dezelfde hoogte. Anders krijg je een asymmetrische look, wat niet echt de bedoeling is.
De eerste vlecht lukte vrij vlot. Af en toe moest ik deze terug uithalen om nog wat stukjes haar in te weven om kale plekken te bedekken.
De tweede vlecht was iets moeilijker, vanwege de noodzaak aan symmetrie.
Maar uiteindelijk is het toch aardig gelukt.

En toen moest Pippi helemaal af natuurlijk.
Eindjes inweven, schortje haken, mondje borduren en…. TA-DAAAAAAA:

PL2 - 08

Leuk, hè?
Hopelijk vindt mijn nichtje haar ook mooi 🙂

En achteraf gezien was er echt geen reden om op te kijken tegen het maken van de pruik. Uiteindelijk lukte het vrij vlot en vond ik het zelfs leuk om haar te zien evolueren met elke streng haar die ze erbij kreeg. Vandaar dus de foto’s en deze blog 😉

Vele groetjes,
Charlotte

EDIT: Ik was vergeten te vermelden dat het patroon voor deze Pippi Langkous gemaakt werd door K and J dolls en op haar Etsy te koop is: http://www.etsy.com/shop/kandjdolls

EDIT 2: K and J Dolls verkoopt dit patroon niet langer. Dit is de boodschap op haar Ravelry pagina:

This pattern is no longer sold online. Because Pippi Longstocking is a copyrighted character I no longer sell this pattern.

20 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: