Ta-daa: Smurf

Wow, ik ben super blij met alle leuke reacties die ik op mijn half afgewerkte smurf heb gekregen! Dank je wel allemaal. Een paar mensen vroegen mij zelfs al naar het patroon, terwijl hij nog niet eens af was 😀 . Ik vind het enthousiasme héél leuk!

Vandaag heb ik het smurfje afgewerkt!
Hij is zo’n 18cm hoog en ik vind hem veel beter gelukt dan ik zelf eigenlijk had verwacht.


  

Het mutsje heeft me toch nog pijnlijke vingers bezorgd om hem zo acuraat mogelijk te krijgen. Na de 6de poging was het raak. Het is niet perfect, maar ik vind dat hij toch vrij goed lijkt op de smurfentekeningen van Peyo.

Ook op de schoentjes ben ik kei-trots. De vorm is super goed gelukt. Net kleine klompjes 🙂

Het wippende achterste is ook zoals ik het wou. Als je van opzij kijkt maakt zijn rug bijna een S-beweging.

Voor de armpjes heb ik even moeten nadenken hoe ik het zou doen. Een smurf heeft normaal 3 vingers en een duim, maar vingers haken is niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk besloot ik het bij een duim te houden, maar te gaan voor een meer ovale vorm voor de arm dan helemaal rond.

En dan het gezichtje.
Ik wou eerst wiebel oogjes gebruiken. Die zagen er wel leuk uit, maar het enige wat mij stoorde is dat smurfen ovale ogen hebben en geen ronde. Vooraleer ik dus definitief voor de wiebeloogjes koos, probeerde ik eerst de ogen te haken, en dat resultaat vond ik veel beter.
De mond heb ik gewoon erop genaaid met zwarte draad.

  

Wat vinden jullie van het eind resultaat?

Ik ben van plan het patroontje voor de smurf uit te schrijven, maar geef me wat tijd!

Groetjes,
Charlotte

31 thoughts on “Ta-daa: Smurf

 1. gejo

  ‘k
  Vind het knap wat je hebt tevoorschijn getoverd, daar zal karkamel heel erg blij mee zijn. Waarschijnlijk volgen er nog meerdere? Want vaak als 1 er is moeten de anderen ook tevoorschijn komen, maar dat is jouw keus. Nogmaals alle lof voor deze creatie.

  Reageren
  1. Charlotte Bericht auteur

   Ja hoor, ik zie er zeker nog volgen. Ik zal waarschijnlijk een paar variaties proberen, waaronder de smurfin en de grote smurf 😀

   Bedankt hoor!

   Reageren
 2. Coby kammeraat

  Ik heb vorige keer ook gereageerd en vond hem toen al heel leuk, maar af is-ie echt helemaal te gek gaaf!
  Coby

  Reageren
 3. Isabel

  Dat is echt verbluffend, en bijna niet te geloven dat je dat zelf bedacht hebt! Je hebt het echt in je vingers, ik denk dat jij binnenkort aan een eigen boek mag beginnen!

  Reageren
 4. viki

  ik moet zeggen het is een superleuk smurfje geworden, en als het patroon is uitgeschreven dan ga ik het zeker ook een poging wagen
  je hebt er echt een mooie smurf van gemaakt

  Reageren
 5. mar41.

  Hoi hoi,al doe je het 10 keer over,kijk is naar het reslutaat? daar gaat het toch om?wees hier *trots* op zou ik zeggen.!! KNAP WERK hoor!! hij is erg gaaf geworden.en al doende leert men..!
  groetjes van Mar41.

  Reageren
 6. joke van liere

  Hoi Charlotte,
  Wat een leuke smurf!!!
  ik loop al een hele tijd te zoeken naar een patroontje van een gehaakte smurf maar kan die nergens vinden.
  Kan jij mij het patroontje toesturen? Ik zou er heel erg blij mee zijn 🙂
  Groetjes Joke

  Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.