Gemaakt

Toch geen olifant patroon…

Tjah, de titel zegt het al eigenlijk: Ik ga toch geen patroon beschikbaar maken van de olifant die ik vorige week maakte. Blijkbaar lijkt mijn olifant te veel op een olifant :huh: en blijkbaar lijkt het ook op een gratis en populair brei-patroon.

Toen ik aan het rondvragen was of er interesse zou zijn om het David Sheldrick Wildlife Trust te sponsoren via mijn olifantenpatroon, werd mij gezegd dat ik plagiaat zou plegen, wegens de gelijkenissen met het brei-patroon.
Even voor de duidelijkheid: Ik had dit brei-patroon nog nooit gezien. Oké, ik zie de gelijkenissen wel in de pose, maar aan de andere kant is dit toch de manier waarop een olifant normaal staat? Hoe kon ik nu weten dat iemand eigenaar kon zijn van de pose van een olifant.
Volgens mij staat een olifant bijna altijd op z’n 4 poten, die in essentie cilindervormig zijn. En zonder slurf en flaporen zou een olifant geen olifant zijn. Dus dat iemand copyright zou kunnen hebben op het maken van olifanten die op olifanten lijken lijkt mij wat ver gezocht…
Soit, de eigenaar van het brei-patroon zelf maakte geen problemen toen ik het haar vroeg, maar waarschuwde mij wel dat mensen nogal onbeleefd, cru en ronduit gemeen kunnen zijn wanneer er over copyright wordt gesproken.

Soit, ik heb nooit beweerd dat mijn olifant de meest unieke olifant ooit gemaakt is. Ik heb gewoon een patroon gemaakt voor mijn olifant, zonder te refereren naar andere patronen. Ik heb het zelf verzonnen en het is dus van mij. Dus naar mijn idee zou ik er mee mogen doen wat ik wil…
Maar ja, ik heb helemaal geen zin om de onbeleefde en gemene mensen tegen te komen waarvoor ik werd gewaarschuwd. Ik trek mij dat altijd veel te veel aan, en ik heb echt geen goesting om mij depressief te voelen over mijn hobby. Het is een hobby en het moet dus leuk blijven, anders is het hobby-gevoel eraf. Vandaar dus de beslissing om het patroon gewoon voor mezelf te houden.

Om met een plezantere noot te eindigen, ondertussen maakte ik ook een tweede olifant:

De wol die ik hier gebruikte is iets dikker dan met de roze olifant, zodat de olifant groter is en hoger op zijn poten staat.

Ziet hij er niet schattig uit met zijn staart in de lucht en zijn oren naar achter? Ziet er echt uit voor mij… Misschien probeer ik de volgende keer het lichaam wat langer en minder rond te maken…

Nog een prettige zondag!

One Comment

  • corry van uijtregt

    Zeker ziet hij er schattig uit!!! Heel érg leuk gedaan
    !!