Gemaakt

Fant de olifant en de David Sheldrick Wildlife Trust

De olifant is mijn lievelingsdier sinds zolang ik mij kan herinneren. Ik heb ontelbare olifanten knuffels, beeldjes, foto’s, kalenders, boeken,… Dus het maken van mijn eigen olifant amigurumi stond toch al een tijdje op mijn verlanglijstje.

Toen ik er eindelijk tijd voor vrij maakte, nam het slechts twee korte avonden in beslag om mijn olifant af te maken, versieringen en al. Graag presenteer ik jullie mijn roze Fant met bruine accenten.
Fant of Fantje is de naam die ik traditioneel aan al mijn olifantenknuffels gaf.

Het stuk dat het meeste tijd in beslag nam om te krijgen hoe ik het wilde was de slurf en de overgang naar het hoofd. Ik heb een paar keer moeten proberen, maar nu vind ik het perfect. De slurf buigt lichtjes naar binnen en wordt breder naar boven toe en gaat dan subtiel over naar het hoofd.

De onderkant van de poten en de binnenkant van de oren zijn versierd met wat vilt, vastgemaakt met roze borduurdraad.

De staart is roze met een koddige bruine kwast.

De ogen zijn ook bruin en werden gemaakt via een franse knoop. De oren zitten waar olifantenoren moeten zitten en je kan er wat mee spelen om de uitdrukking van de olifant aan te passen.

  1. Wijde, uitgestrekte oren:

  2. De olifant op trektocht:

  3. De trieste olifant:
  4. … Etc.

Ik ben echt super content over hoe goed deze gelukt is 😀

Toen ik deze aan het maken was moest ik terug denken aan een tv-programma dat ik een tijdje terug zag. Het was een documentaire over een reservaat dat weesolifantjes redt en opvoedt, met als einddoel ze terug in het wild te introduceren om nieuwe kuddes te vormen. Het project maakt deel uit van de David Sheldrick Wildlife Trust.
Wat die mensen doen vind ik zo geweldig dat ik héél graag mijn steentje zou willen bijdragen. Nu bedacht ik het volgende. Ik zou een patroontje voor bovenstaande olifant kunnen maken en de winst doneren aan dit project. Misschien kan ik ook wat kant-en-klare olifanten verkopen?
Op de website van het project bestaat ook de mogelijkheid om voor een specifieke olifant geld te doneren en zo een soort plan-olifant te hebben. Dit lijkt me een fantastisch idee.
Wat denk je? Zou hiervoor interesse zijn?