Gebeurd

Het zit hem in de ogen

Ze zeggen dat de ogen iemand persoonlijkheid geven. Dat ze vensters naar de ziel zijn. Dat ze emoties reflecteren.

Dat zeggen ze. En als dit waar is voor mensen, dan zal dit ook waar zijn voor amigurumi.
De ogen en de algemene gelaatsuitdrukking kunnen je amigurumi maken of breken. Het doet er niet toe hoe goed je haakt. Verpest je het gezicht, dan verpest je gans je beestje.
Natuulijk is het mogelijk dat u een brilliant borduurder/-ster bent die gelijk welke gezichtsuitdrukking zonder enige moeite kan creëren. Dat kan u zijn, maar dat ben ik zeker niet 😉 .

Gelukkig bestaat er zoiets als veiligheidsogen! Voor diegene die niet weten wat dit zijn, zie onderstaand plaatje:

Veiligheidsogen bestaan uit een voorkant, nl. het oog, en een achterkant, nl. de sluitring. Op de gewenste plaats, duw je de steel van het oog door de stof van je ami, zodat de steel aan de binnenkant komt te zitten. Je maakt het oog dan stevig vast door de sluitring over de steel te duwen. De gehaakte stof zit dan vastgeklemd tussen het oog en de sluitring.

Persoonlijk heb ik enkel nog maar veiligheidsogen gebruikt voor mijn twee hertjes:

De veiligheidsoogjes had ik online gekocht bij Koekeridoo.
Hoewel ik heel tevreden was over mijn aankoop daar, ontdekte ik later dat andere online shops veel goedkopere oogjes verkopen.

Dit kocht ik bij Koekeridoo:

  1. 3 paar zwarte 13mm ogen: €2,70
  2. 3 paar zwarte 15mm ogen: €3,00
  3. 3 paar zwarte 18mm ogen: €3,30
  4. 2 stuks zwarte 9mm neuzen: €0,50

Alles samen, plus verzendkosten kwam dit neer op €11,81.

Nu heb ik eens berekend wat dezelfde aankoop in een toevallig ontdekte Etsy winkel zou kosten. De winkel in kwestie is 6060 en daar zou ik slechts $7,59 of €5,7 betaald hebben, verzending uit Amerika INBEGREPEN ! Dat is meer dan de helft minder dan bij Koekeridoo!

Begrijp me niet verkeerd hé, ik was zeker wel tevreden over mijn aankoop bij koekeridoo. De verkoopster is heel vriendelijk en beantwoord vragen heel snel, maar als je je puur en alleen op de prijs baseerd, dan is het elders, zoals bijvoorbeeld bij 6060, goedkoper.

Vorige woensdag, toen het Europese luchtruim gevuld was met vulkanisch as, plaatste ik mijn eerste bestelling bij 6060: 9 neuzen in 3 verschillende groottes, 10 paar zwarte 6mm ogen, 10 paar zwarte 4,5mm ogen, 5 paar bruine 9mm ogen, 5 paar witte 9mm ogen en een assortiment met 10 paar 9mm katten- of gewone ogen in verschillende kleuren. Afrekening, met verzending, kwam neer op $26,05 of €19,5.

Geen kleine bestelling, maar toch goedkoop voor 40 PAAR veiligheidsogen en 9 neuzen. Ik denk wel dat ik even weg zal kunnen 😆

Zoals ik zei bestelde ik dit op woensdag 21 april. De Europese luchtwegen waren een chaos door de uitbarsting van de Ijslandse vulkaan Eyjafjallajökull. Tot mijn grote verbazing vond ik mijn pakje al in de brievenbus op maandag 27 april! Hoe rap is dat niet zeg 😀
Alles was mooi veilig ingepakt. Naast mijn oogjes vond ik ook deze toffe visitekaart met een leuke boodschap.

    

Persoonlijke boodschappen zoals deze zorgen ervoor dat je je veel veiliger voelt bij online aankopen, vind je niet?

Oh ja, en bovenstaand zou misschien de indruk wekken dat ik alleen bij 6060 heb gekocht, omdat het goedkoper is, maar niets is minder waar. De eigenares van de winkel, Clara, is ook heel vriendelijk en heel snel om je te helpen als je erom vraagt.

Niks dan voordelen zou ik denken!

One Comment

  • Saskia

    Dank voor de tip? Ik kwam hier terecht via Google. Ik heb vanmiddag ook besteld, ben benieuwd wanneer ik mijn bestelling krijg!
    Ik ga nog even verder neuzen op je site! 🙂