Gelezen

Fairyloot Adult #28: juni 2024

Na de leveringsperikelen van april en mei, verliep de levering van mijn Fairyloot Adult doos van juni gelukkig weer eens van een leien dakje!

Het thema van juni was Demons & Deities, een thema die voor mij in eerste instantie niet echt leek te passen met het nogal dromerige themakaartje.

Het boek is namelijk The God and the Gumiho van Sophie Kim

They’ll do anything to outsmart each other. Anything, except fall in love.

In this delightful Korean contemporary fantasy, a fallen trickster god must pair up with a coffee-slinging, shapeshifting fox to track down a demon of darkness before it devours the mortal world.

Kim Hani – the once-terrible gumiho known as the Scarlet Fox – spends her days working at a café and trying not to let a certain customer irk her.

Seokga – a trickster god thrown from the heavens for his attempt at a coup – spends his days hunting demons and irking a particular gumiho.

When a demon of darkness escapes the underworld, and the Scarlet Fox emerges from hiding before quickly vanishing, Seokga is offered a chance at redemption: kill them both, and his sins will be forgiven.

But Hani is prepared to do anything to prevent Seokga from bringing her to justice, even trick her way into his investigation. Anything, that is – except fall in love . . .

Hoewel een deel van mij super enthousiast is over het potentieel van dit gegeven, is het ander deel van mij enorm sceptisch. Het lijkt mij niet gemakkelijk om de juiste balans te vinden tussen het aspect eeuwenoude entiteiten en het feit dat deze in de huidige wereld rondlopen met triviale jobs en bezigheden in vergelijking met hun verleden en aard. Dus ja, deze ga ik waarschijnlijk met enige terughoudendheid beginnen lezen.

Ook, ondanks het feit dat Fairyloot sinds een aantal maanden een apart abonnement heeft speciaal toegewijd aan Romantasy of Fantasy met voornamelijk een focus op Romantiek, vind ik dat we in deze gewone Fantasy doos ook precies nogal veel romantische verhalen krijgen. Op zich niks mis mee, maar er mag wat meer balans in komen voor mij. Ik denk dat we in 2024 alleen nog maar romantische fantasy hebben gekregen, dus tijd om er toch ook eens een episch verhaal tussen te steken.

De Fairyloot editie van dit boek komt met dezelfde omslag illustratie als de standaard editie, maar met iets andere kleuren. Fairyloot is anders altijd degene die de covers paarser maakt, maar deze keer moesten ze voor een andere optie gaan. Ik ben zelf ook altijd meer aangetrokken tot paars, maar de keuze van Fairyloot voor blauw hier vind ik wel heel leuk geworden! Het doet de oranje vos veel meer uitspringen.

Aan de andere kant van de omslag deze keer geen alternatieve cover, maar wel een heel mooie illustratie van onze twee hoofdpersonages door @monafinden.

Voor de hardcover zelf kon Fairyloot zich dan wel uitleven met paars, waarbij ze kozen voor zilverfolie voor de illustratie van @blanca.design die de volledige cover bekleed.

Het geïllustreerde boekenblok past dan wel weer bij de omslag, door de blauwe kleur en het ontwerp.


Binnenin maakte dezelfde illustrator die de achterkant van de omslag illustreerde nog twee mooie tekeningen voor de schutbladen. Echt een heel mooie stijl vind ik. Heel Kdrama-esque 😉

Verder zit er in het boek nog een brief van de auteur met een digitale handtekening.

Zoals steeds weer een heel mooi boek geproduceerd door Fairyloot. Als ik die illustraties zag zonder de korte inhoud te hebben gelezen, dan zou ik het boek meteen op mijn TBR zetten voor als ik een romantisch verhaal wil lezen. Maar omdat de korte inhoud verwijst naar staatsgrepen, het jagen op demonen en de onderwereld, vind ik het uiterlijk hier precies tegenstrijdig mee… Soit, de tijd zal het uitwijzen, als ik er ooit aan toe kom dit boek effectief te lezen 😉

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.