Gelezen

Illumicrate #21: juni 2024

Als je te veel boekenabonnementen hebt en een poosje geen zin om te bloggen, dan loop je snel achter met het showcasen van die abonnementen.
Hoewel ik mijn Illumicrate van mei nog moet tonen, ga ik toch eerst deze van juni uitpakken, omdat deze ook eerder werd geleverd.

Het thema voor juni was I will Fly, een thema over het achterna vliegen van je dromen.

Item #1 is een fotoalbum geïnspireerd op Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan (ontwerp van @annguyenart), een boek dat ik een paar jaar terug las en onlangs ook via Vinted verkocht.

Fotoalbums vind ik altijd fijn om te krijgen in dozen. Deze zijn vaak heel mooi aan de buitenkant (en deze is hier geen uitzondering op, ook al was het boek niet meer 100% mijn dada) en ook nog eens praktisch. Ik hou er bijvoorbeeld artprints in bij die ook vaak in boekendozen zitten (hoewel het nu wel al even geleden is dat we zoiets kregen, denk ik)

Item #2 is een heel mooie metalen boekenlegger van @dalandan.ielle, geïnspireerd op The Bone Shard Daughter van Andrea Stewart, een boekenreeks dat ik nog niet las (en ook één van de weinige die ik niet in mijn bezit heb, lol).

Item #3 is een pin ontworpen door @saiyre.art en geïnspireerd op The Water Outlaws van S.L. Huang, nog zo’n reeks die ik niet las of bezit 😉

Het laatste en vierde item is een set van twee vulpotloden met prachtig design van @stellabookishart. Inspiratie haalde ze bij Empress of Salt and Fortune van Nghi Vo, een duologie die ik niet kende, maar wat deze items daarom niet minder mooi of praktisch maakt!

Het boek van de maand tenslotte is Of Jade and Dragons van Amber Chen.

Genre: YA Fantasy

Eighteen-year-old Aihui Ying dreams of becoming a world-class engineer like her father, but after his sudden murder, her life falls apart. Left with only a journal of her father’s engineering secrets and a jade pendant snatched from the assassin, a heartbroken Ying follows the trail to the capital and the prestigious Engineers Guild—a place that harbors her father’s hidden past—determined to discover why anyone would threaten a man who ultimately chose a quiet life over fame and fortune.

Disguised as her brother, Ying manages to infiltrate the guild’s male-only apprenticeship trial with the help of an unlikely ally—Aogiya Ye-yang, the taciturn eighth prince of the High Command. With her father’s renown placing a target firmly on her back, Ying must stay one step ahead of her fellow competitors, the jealous guild masters, and the killer still hunting for her father’s journal. Complicating everything is her increasingly tangled relationship with the prince, who may have mysterious plans of his own.

The secrets concealed within the guild can be as deadly as the weapons they build—and with her life and the future of her homeland at stake, Ying doesn’t know who to trust. Can she avenge her father even if it means going against everything he stood for, or will she be next in the mastermind’s line of fire?

Als ik op voorhand spoilers voor dit boek had opgezocht, had ik waarschijnlijk voor het eerst een doos overgeslagen. Niet dat dit niet interessant klinkt, maar het klinkt ook bekend en het is een YA-boek.
Maar deze Illumicrate uitgave maken me wel heel blij dat ik dit niet heb gedaan, want ik zou toch wel gebaald hebben als ik deze niet in handen had gekregen!

Nu, de omslag is niet zo bijster bijzonder. Het heeft dezelfde illustratie als de gewone uitgave, wat echt wel een heel mooie is. Illumicrate speelde alleen wat met de kleuren, maakten het koel in plaats van de gewone warme uitgave.


De illustratie op de hardcover van @huaepiphany is echter wat deze uitgave echt wel naar een hoger niveau tilt. Wat een prachtige stijl en uitvoering, echt indrukwekkend. Ook de illustratie gespoten op het boekenblok is van een superieur niveau.

Binnenin vind ik nog twee unieke illustraties op de schutbladen van @jhocaaa, die ik qua stijl iets minder vind, maar nog steeds zeker kan appreciëren.
Het boek is ook met de hand gesigneerd door de auteur.

De juni doos van Illumicrate is weer een uiterst verzorgde doos. De items zijn mooi en praktisch, hoewel ik altijd enthousiaster ben als ze geïnspireerd zijn door boeken die ik al las en ook heel goed vond.
Het boek is opnieuw een bovenmaatste uitgave, waarbij ik zoals steeds hoop dat de inhoud minstens van hetzelfde niveau zal zijn!

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.